Bjørndalen støtter kritikken: – Norges OL-nei positivt for IOC

IOC-medlem Ole Einar Bjørndalen tar selvkritikk etter at det ble klart det Norge ikke kommer til å søke om å få arrangere vinter-OL i Oslo i 2022. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Holmenkollen (TV 2 Sporten): Skiskytterlegenden sier at IOC må ta signalene som er kommet fra Norge.

– IOC må bli mer folkelig, sier han til TV 2 Sporten, og legger til:

– Norge er en liten nasjon, men vet godt hva toppidrett handler om og hvordan et OL skal være. Og Norge er en viktig nasjon for IOC. Derfor kommer Norges nei til å blir positivt for IOC. Med det mener jeg at IOC må tilpasse seg, og jeg er også overbevist om at IOC er villig til å ta de nødvendige grep, fastslår han.

Bjørndalen sier til TV 2 Sporten at han ikke har brukt mye tid på å analysere hvorfor håpet om OL i Oslo 2022 brast.

– Jeg synes selvsagt at det er trist at Norge, og verden, går glipp av et arrangement som kunnet dannet standarden for framtiden. Jeg ser så mange positive ringvirkninger med et OL. Ikke bare for toppidretten, men også for bredden. Tenk bare på de nye idrettsanleggene som hovedstaden trenger – som alle har nytte og glede av, poengterer han.

– Er du overrasket over nei-et i det norske folk?

– Det er tragisk og trist at det norske folk har vært så imot, det har tydeligvis vært for mye negativ informasjon til at det norske folk skal få oppleve et OL på hjemmebane, svarer Bjørndalen.

– Men, avisoppslag med blant annet med kravlistene fra IOC kan vel selv ikke en ivrig OL-forkjemper som deg overse?

– Selvsagt reagerer også jeg på dette, de siste dagers avisartikler har vist at IOCs krav til Oslo-OL ikke er tilpasset det norske folk. Og det passer seg heller ikke med denne type krav, Jeg er overbevist om at IOC lærer av dette og er villig til å endre seg, mener han.

– Når er tiden moden for et nytt forsøk på å få OL til landet , tror du?

– Nå skal vi arrangere ungdoms-OL på Lillehammer. Jeg føler meg trygg på at nordmenn der får mange flotte opplevelser som kan snu den negative holdningen, svarer skiskytterkongen.

– Og hvordan skal du selv påvirke for at OL skal bli en mer folkelig fest?

– Jeg er jo valgt inn i IOC som utøver og skal bruke enhver anledning til å forklare medlemmene hva som er viktig for at OL skal være en folke- og idrettsfest, konkluderer veteranen.