KLØNEMÅL: Luciano Becchio (2. f.v.) scoret kanskje ikke rundens vakreste mål, men viktig var det.
KLØNEMÅL: Luciano Becchio (2. f.v.) scoret kanskje ikke rundens vakreste mål, men viktig var det.

Championship-runden:
Klønemål og superdebut

Mens ingen av de norske gjorde seg bemerket.

Livet i Championship er knallhardt, og i løpet av de tre siste ukene har man gjennomført hele fem serierunder. Det er sjeldent muligheter til å puste ut etter kampene, og skulle man være så uheldig å være i dårlig form i denne tøffe perioden, kan man fort tape terreng mot de andre rivalene.

Tabellen begynner nå å ta form, og det begynner å vise seg hvilke lag man må se opp for på toppen av tabellen, og hvem som kan få det tøft i bunnen av tabellen.

I toppen ligger Norwich City, Watford og Nottingham Forest med tjue poeng, men like bak følger laget som jeg ser på som den soleklart største utfordreren i kampen om opprykk til Premier League. Laget jeg snakker om er selvsagt Derby County, og de blir sterke for hver runde som går. Etter en fin 2-0 seier mot AFC Bournemouth på tirsdag har de nå bare ett tap på de ti første kampene, og hele syv ligakamper på rad uten tap. Med bare ett poeng opp til tabelltopp skal man ikke se bort fra at fansen snart kan synge «We are top of the League» på kampene fremover.

Helt på bunnen av tabellen ligger fortsatt Blackpool. Det er alt annet enn overraskende, men at de etter ti serierunder fortsatt ikke har vunnet en kamp, er enda dårligere enn hva jeg hadde trodd på forhånd. Det er likevel fremgang å spore hos Lancashire-klubben, og etter 1-1 borte mot Middlesbrough på tirsdag har de nå bare tapt to av deres fem siste kamper.

Fulham tok sin andre strake seier på onsdag da de slo Bolton Wanderers hele 4-0 hjemme på Craven Cottage. Ikke tilfeldig at de har begynt å vinne kamper igjen etter at Felix Magath fikk sparken.

Det ble ingen god runde for nordmennene i Championship denne midtuken. Jonathan Parr spilte hele kampen da Ipswich Town tok ett poeng borte mot Sheffield Wednesday, mens Mats Møller Dæhli ble byttet av i andre omgang for å gjøre plass til Ravel Morrison for Cardiff City som spilte uavgjort mot Brighton & Hove Albion. Dæhli fikk ikke utrettet så mye, og fikk blant annet gult kort for å sparke bort ballen i første omgang.

Alexander Tettey startet for Norwich City som gikk på et skuffende tap hjemme mot Charlton Athletic, og nordmannen ble byttet av kort tid før slutt. Joshua King startet på benken for Blackburn Rovers, men kom innpå i pausen da de tapte 2-0 borte mot Rotherham United. Magnus Wolff Eikrem og Thomas Rogne var ikke med for henholdsvis Cardiff City og Wigan Athletic.

Rundens Kåringer
Rundens spiller: Stephen Henderson (Charlton Athletic)
- Den tidligere West Ham United-keeperen Stephen Henderson ble hentet til The Valley i sommer. På tirsdag leverte han en fantastisk opptreden da han til tross for et gigantisk stormløp mot Charlton-buret gjennom store deler av kampen, klarte holde nullen i 1-0 seieren borte mot Norwich City. Han bør ha fått en del klapp på skulderen i garderoben etter kampen.

Rundens nordmann: Jonathan Parr (Ipswich Town)
- Jonathan Parr var frisk både fremover og bakover på banen, og selv om han kanskje ikke hadde en av sine mest overbevisende kamper for sesongen, var han likevel den nordmannen som imponerte mest denne runden. De fleste som har sett han spille den siste tiden, har ikke overraskende store problemer med å forstå hvorfor han ikke har fått en plass i den siste landslagstroppen.

Rundens scoring: Bruno Saltor (Brighton & Hove Albion)
- Brightons høyreback som tidligere har spilt La Liga-fotball for Valencia, leverte en delikatesse av en scoring på tirsdag. Et lang oppspill fra Lewis Dunk endte opp hos Bruno inne i gjestenes sekstenmeter, og det han gjør etterpå må du nesten bare se med egne øyne. Vil også nevne Watford-spissen Matej Vydras kanon som nesten nådde helt opp i denne kåringen.

Rundens heldiggris: Luciano Becchio (Rotherham United)
- Noen spisser har evnen til å være på riktig sted til riktig tid, og det kunne man definitivt si om Rotherhams innleide spiss Luciano Becchio på tirsdag. Blackburn Rovers-spilleren Ryan Tunnicliffe satte sin egen målvakt, Jason Steele, i unødvendig trøbbel, noe som førte til at Steele sparket ballen rett i Becchio slik at ballen spratt tilbake i mål. Sjeldent har Becchio scoret enklere mål.

Rundens bom: Jordan Rhodes (Blackburn Rovers)
- At Jordan Rhodes bommer foran mål er såpass sjeldent at det nesten fortjener en egen kåring de gangene det skjer. At han bommer på gedigne målsjanser er såpass sjeldent at jeg har måttet se hendelsen i reprise opp til ti ganger for å forstå at det faktisk har skjedd. I jakten på en redusering mot Rotherham United fikk han plutselig ballen på bakre stolpe, og på en eller annen måte klarte han skyte ballen utenfor fra knapt to meters hold. Du tror det ikke før du får se det.

Rundens debut: Jonathan Williams (Ipswich Town)
- Greit nok, det var ikke hans debut ettersom han var på lån på Portman Road forrige sesong, men på tirsdag gjorde Jonathan Williams comeback i Ipswich-drakten etter å ha blit leid ut fra Crystal Palace. Han ble byttet inn et lite kvarter ut i andre omgang, og det gikk ikke fem minutter en gang før han hadde satt inn utligningsmålet for Ipswich på herlig vis.

Rundens overraskelse: Huddersfield Town
- Wolverhampton Wanderers møtte Huddersfield Town hjemme på Molineux på onsdag, og de fleste forventet hjemmeseier. Ikke rart med tanke på at Wolves hadde vunnet samtlige fire hjemmekamper i ligaen denne sesongen, og bare sluppet inn et baklengsmål. Huddersfield på sin side hadde tapt tre av deres fire første bortekamper i ligaen denne sesongen, og på de tre tapene hadde de hele ti baklengsmål totalt. Til tross for det klemte Huddersfield til med en utrolig sterk 3-1 seier.