Arendal  2012. Publikum koser seg i sola under konserten med Labrinth på Hove-scenen for to år siden.
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Arendal 2012. Publikum koser seg i sola under konserten med Labrinth på Hove-scenen for to år siden. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

– Hovefestivalen legges ned

Agderposten melder at det er slutt for den populære musikkfestivalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter åtte år legges Hovefestivalen ned. Flere av de involverte aktørene i Arendals-distriktet skal være informert om at musikkfestivalen har tatt en brå slutt.

Taper penger

Musikkfestivalen gikk med knusende underskudd i fjor, med hele 3,5 millioner kroner i minus. Det viste regnskapet for 2013, skriver Agderposten.

Det britiske selskapet Gaiety Holding eier alle aksjene i Hove Republic, som har arrangert og hatt rettighetene til festivalen. Nå gir eierne av festivalen opp, og er ikke interessert i å være med på underskuddsprosjektet lenger. 

Vil ikke bekrefte nedleggelse

Daglig leder ved festivalen, Benedicte Nilsen, vil verken bekrefte eller avkrefte overfor TV 2 om festivalen nå blir nedlagt. TV 2 har ikke lyktes å komme i kontakt med Ian Donaldson, som ifølge Fædrelandsvennen ikke aner hvor Agderpostens opplysninger kommer fra.

– Jeg aner ikke hvor Agderposten har disse opplysningene fra, sier han til avisen.

Pressekonferanse i dag

Ifølge kilder TV 2 har vært i kontakt med har det vært forhandlinger mellom Arendal kommune og festivalledelsen som ikke førte fram. Hovefestivalen 2015 blir etter all sannsynlighet ikke noe av. Det er varslet en pressekonferanse senere på dagen

Ordfører Einar Halvorsen i Arendal sier til NTB at han ble orientert om beslutning mandag, og at han var i et møte med Hovefestivalens ledelse dagen etter.

– Årsaken er at man ikke har klart å tjene penger på festivalen. Man hadde en publikumssvikt i fjor, og også andre år har utgiftene vært større enn inntektene, sier han. (©NTB)

Saken oppdateres