Farmen-Finn Olav var døden nær da han gikk gjennom isen to ganger

Finn Olav Odden (55) lurte døden to ganger på samme dag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Finn Olav Odden (55) har vært veldig opptatt av å vise god dugnadsånd på Farmen, og har snakket mye om at han ønsker å dele sin kunnskap med de andre deltakerne.

Den samme dugnadsånden førte ham i en ganske så dramatisk situasjon for noen år tilbake, da han tilbragte påsken på hytta.

– Det var planlagt et årsmøte blant hytteeierne, som ikke ble noe av på grunn av dårlig vær. Jeg skulle gå til naboen over andre siden av vannet, for å gi ham beskjed. Jeg tok på meg en stor kjeledress, og begynte å gå over vannet. Da jeg kom halvveis, kom det et kraftig snøfyk, slik at jeg ikke så noe foran meg, forteller Farmen-deltakeren til TV 2, før han gikk inn på gården.

Se klipp i videovinduet over.

Isen tok slutt

De som satt på den andre hytta, så at Finn Olav kom over isen. Og det Finn Olav ikke visste var at det ikke var mer is foran ham.

– Jeg kjente at isen begynte å bli bølgete å gå på, og plutselig gikk jeg gjennom. Men jeg spratt opp like fort igjen. Jeg tenkte at det bare var et dårlig parti, og fortsatte å gå. Så gikk jeg plutselig gjennom på nytt, fortsetter Finn Olav.

Krøp på alle fire

Kjeledressen hadde på dette tidspunktet tatt til seg mye vann, og var derfor blitt veldig tung.

– Det var vanskeligere å komme seg opp av vannet andre gangen, men jeg klarte det omsider. Jeg tenkte «hva gjør jeg nå?» Da jeg så at det ikke var mer isen foran meg snudde jeg, og krøp på alle fire tilbake, sier 55-åringen.

Fryktet det verste

Trygt tilbake på hytta fikk Finn Olav i seg varmen igjen, og tenkte i grunn ikke så mye mer over det som hadde skjedd.

– De som så dette fra den andre hytta, trodde at det kom til å gå skikkelig ille. Men jeg kom meg tilbake til hytta, og det ble en fin kveld, avslutter han.

Farmen ser du på TV 2 mandag og onsdag kl. 21.40, samt søndag kl. 20.00.