– På nivå med Zlatan

Malmö FF-trener Åge Hareide skryter av kapteinen sin.

Malmö/Bergen (TV 2):

Etter 2-0 over Olympiakos ble Malmö-trener Åge Hareide hyllet av hjemmefansen på Malmö Stadion.

– Man blir det når en vinner kamper som dette. Det er små marginer i fotball. Det er aldri så ille som det er når det går dårlig, og aldri så bra som når det går godt. En må lære seg å være ydmyk i denne jobben her. Det snur fort. Du blir alltid husket for det siste, sier en ydmyk nordmann til TV 2.

– Betyr mye i garderoben
Selv mener han at en annen mann skal ha vel så mye av æren for seieren.

Veteranspissen Markus Rosenberg scoret begge målene, og Hareide er full av lovord for 32-åringen. Han vil ikke undervurdere betydningen av en mann som vet hvor målet står.

– Det betyr veldig mye. Markus har gjort det ute i Europa. Han har vært i Ajax, i Werder Bremen, han har spilt i Spania. Han fikk ikke spille i West Bromwich av en eller merkelig årsak. Han kom hjem til oss med en sult, ville spille og ville vise at han er dyktig nok. Jeg tror nok Erik Hamrén hadde hatt ham med i landslagstroppen også hvis han selv ville. Han har vært fantastisk for oss. Ikke bare det at han scorer mål, men han betyr så mye i garderoben. Han løfter de unge guttene. Han er aktiv i garderoben. En fantastisk fyr på alle måter, forteller Hareide.

Malmö-treneren tror ikke det er mange spillere i Norden som kan måle seg med MFF-kapteinen i øyeblikket. Selv Zlatan Ibrahimovic skulle fått slite, tror han.

– I øyeblikket tror jeg ikke det er så veldig mange. Når Zlatan er litt halvskadet, så tror jeg han er bak ham han også faktisk. Ser du på arbeidskapasitet, entusiasme og nese for mål, så er det veldig få i Norden, mener den tidligere landslagstreneren.

Rosenberg setter pris på tilbakemeldingen fra sjefen.

– Det går bra akkurat nå. Det er blitt mange mål i Europa også. En bra sesong både for laget og meg i Allsvenskan. Det er herlig når man er i sånne perioder når selv sleivspark går inn i krysset, sier han.

– Bedre enn Zlatan
Og han trives med rollen han har fått av Hareide. Men han gir Isaac Kiese Thelin sin del av æren for scoringene.

– Det er jo gøy. Det er kjempegøy. Vi har snakket mye om hvordan vi skal spille og hvordan min rolle skal være. Det blir litt annerledes i Europa enn i Allsvenkan. Jeg får ligge på topp, og det er jeg som skal score målene. Thelin, som ligger nærmest må jobbe hardt. Scorer jeg ikke, så er ikke innsatsen så bra heller. Da er jeg ikke så involvert, forklarer Malmö-kapteinen.

Men er han virkelig like god som Zlatan?

– Zlatan er skadet for øyeblikket, så nå er han helt sikkert bedre enn ham, ler Hareide.