BRANN I STAVANGER: To menn er alvorlig skadet etter en dramatisk boligbrann i Stavanger i morges. Foto: Kristian Myhre/TV 2.
BRANN I STAVANGER: To menn er alvorlig skadet etter en dramatisk boligbrann i Stavanger i morges. Foto: Kristian Myhre/TV 2.

Brann i Stavanger - flere hoppet ut fra vinduer

To menn er alvorlig skadet etter en dramatisk boligbrann i Stavanger i morges. Den ene mannen er i 40-årene og møtte rømme ut fra et vindu.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Til sammen fire personer ble fraktet til Stavanger universitetssykehus, etter boligbrannen i Ledaalsgata i Stavanger.

– To av personene har vært inne til sjekk for røykskader, og er sjekket ut av sykehuset, sier pressevakt ved sykehuset Gottfred Tunge til TV 2.

I følge Brannvesenet Sør-Rogaland startet brannen mest sannsynlig på kjøkkenet i èn av de totalt fem leilighetene i det kommunale boligkomplekset på Eiganes. 

Brannvesenet fikk melding om brannen kl. 06.05 i dag tidlig, og flere personer skal ha hoppet ut fra bygningen da det begynte å brenne.

Falt seks meter

En av de skadde falt ned fra en stige etter å ha klatret opp for å varsle beboerne i etasjen over.

Han falt minst seks meter etter å ha kommet seg opp mellom avsatser og halvtak, og traff en parabolantenne i fallet.

LEILIGHETSBYGG: Det er registrert fem beboere i bygget.  Foto: Kristian Myhre/TV 2.
LEILIGHETSBYGG: Det er registrert fem beboere i bygget.  Foto: Kristian Myhre/TV 2.

Den andre skadde mannen ble hentet ut av leiligheten av brannmannskapene, skriver Stavanger Aftenblad.

Operasjonsleder ved Rogaland politidistrikt, Geir Gjesdal, er usikker på om alle fire som ble sendt til sykehuset måtte hoppe ut av vinduer som følge av brannen.

Han kjenner ikke til hvorvidt de var skadet, men sier til TV 2 at alle var ved bevissthet da de ble fraktet til Stavanger universitetssykehus.

Flere måtte hoppe

Nødetatene kom tidlig til stedet og brannvesenet fikk slukket brannen iløpet av en halvtime, sier Kjetil Føyen operasjonsleder ved Rogaland politidistrikt til TV 2.

– Det er flere personer som har hoppet ut gjennom vinduer for å unnslippe flammene. Det er registrert som bosted for fem personer, sier Føyen.

Brannen skjedde i andre etasje i bygget. Politiet sier de rutinemessing vil opprette sak på brannen.