Hareide til TV 2: – Malmö kan gå videre i Mesterligaen

Åge Hareides menn med sterk seier over Olympiakos.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Malmö - Olympiakos 2-0 (1-0):

Malmö/Bergen (TV 2 Sporten): Det var over 14 år siden en svensk klubb vant en kamp i Mesterligaen. Da var det Helsingborg som fikk med seg tre poeng under sesongen 2000.

Se scoringene øverst (video med tillatelse fra Viasat Fotball)

For første gang på over 5000 dager ble en Mesterliga-kamp i Sverige – og da kom også seieren. Åge Hareides Malmö slo greske Olympiasko, med nordmanenn Omar Elabdellaoui på laget, 2-0.

Tror på Mesterliga-avansement
Nå tror Åge Hareide at Malmö kan gå videre i Europas gjeveste klubbturnering.

- Ja, vi kan gå videre. Alle lag har tre poeng. Så nå har vi jo like gode sjanser som de andre. Men det er ikke noe tvil om at vi har igjen mange tøffe kamper. Å møte Olympiakos borte... Off, det blir hardt, sier han til TV 2 Sporten.

Han oppsummerer kampen slik:

– Defensivt var vi veldig gode. Markus Rosenberg var viktig både offensivt og defensivt. Han smitter sin selvtillit over på hele laget, mener den norske suksesstreneren.

Rosenberg ble helten
Markus Rosenberg sendte Hareides menn i ledelsen tre minutter før pause. Veteranen utnyttet en forsvarsmiss av gjestene, og fikk jubelen til å stå i taket på Swedbank Stadion.

Stillingen holdt seg et godt stykke ut i andreomgang. Olympiakos jaget utligning, men så satte Rosenberg inn sitt andre mål for kvelden – og avgjorde hele kampen åtte minutter før slutt.

Angriperen med en fortid i blant annet Werder Bremen og Ajax punkterte kampen da han satte inn 2-0 via stolpen.

Tjente nye millioner
Seieren sendte MFF opp på tredjeplass på tabellen i sin gruppe. Klubben får én million euro, rundt 8,7 millioner kroner, av UEFA for seieren. 

Juventus leder gruppe A foran Atlético Madrid. Olympiakos ligger sist i gruppen der samtlige klubber har tre poeng.