Gerrard slakter innsatsen til Liverpool etter Basel-tapet

Marco Steller senket Liverpool i Mesterligaen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Basel - Liverpool 1-0 (0-0):

Liverpool har fått en tung start på Premier League-sesongen med bare to seire på sine seks første kamper.

Se Basel senke Liverpool øverst (video med tillatelse fra Viasat Fotball)

Håpet på opptur
Derfor håpet Brendan Rodgers på en opptur i Mesterligaen i onsdagens oppgjør mot Basel. Men kampen endte med 0-1-tap for Liverpool etter nok en kamp der rødtrøyene fra Anfield ikke overbeviste.

Kaptein Steven Gerrard innrømmer at Liverpool spilte en svak kamp.

– Vi var ikke tøffe nok i duellene, og jeg synes at Basel ønsket mer i duellene enn oss over hele banen. Det er vanskelig for meg å si, men det er sannheten, sa Gerrard ifølge BBC Sports etter kampen.

– Dessuten kan vi ikke forsvare oss slik på kontringer som vi gjorde. Det gjorde det lett for Basel. Vi kom hit med et ønske om å vinne, og da er det veldig skuffende å tape. Dette var rett og slett ikke godt nok, mente han.

Liverpool-legenden Phil Thompson likte dårlig det han fikk se av Brendan Rogders menn.

– Liverpool må virkelig endre seg og få mer fart på ballen i kampene fremover. De spilte i en slags 3-6-1-formasjon, men lykkes ikke å få med kantspillerne, poengterte Thompson under Sky Sports livedekning av kampen. 

Etter å ha gjennomført en brukbar førsteomgang, var det hjemmelaget Basel som scoret først i Sveits.

Veteranen Marco Streller sendte Basel i ledelsen da han satte inn en retur etter et corner i det 52. minutt.

Liverpool jaktet febrilsk på utligningen i etterkant av Basels scoring.

Testet skuddfoten
Mario Balotelli testet blant annet skuddfoten etter 60 minutters spill. Tomás Vaclík i Basel mål måtte gi retur på det knallharde skuddet fra om lag 30 meters hold, men ingen Liverpool-spillere maktet å score på returen.

Kvartet før slutt kom Raheem Sterling alene med keeper. Ungutten rotet imidlertid vekk ballen med et elendig førstetouch og gjorde det enkelt for Basel-forsvaret å få ballen unna.

Dermed ble det 0-1-tap for Liverpool mot Basel.

– Det der er er altfor dårlig. Sterling har virkelig ikke hatt en god dag, mente tidligere Liverpool-manager Graeme Souness i Sky Sports' studio etter at Sterling på klønete vis rotet bort ballen i en god scoringsposisjon.

Liverpool ligger fremdeles på andreplass i gruppen med tre poeng etter sine to første kamper. Basel har også tre poeng, men ligger bak rødtrøyene fra Anfield i gruppen på grunn av dårligere målforskjell.

Real Madrid cruiser videre
Real Madrid topper gruppe B med to strake seire. Onsdag ble det 2-1-seier over Ludogorets fra Bulgaria takket være fulltreffere fra Cristiano Ronaldo og Karim Benzema.

Ronaldo, som brente straffe i førsteomgang, har nå scoret totalt 69 mål i Mesterligaen i løpet av sin karriere.