SKREMMENDE: Pique er livredd for Roy Keane, som nå er assistenttrener i Aston Villa. Foto: Scanpix
SKREMMENDE: Pique er livredd for Roy Keane, som nå er assistenttrener i Aston Villa. Foto: Scanpix

Denne mannen skremmer livet av Barcelona-stjernen

Barcelonas forsvarsspiller Gerard Pique er livredd for Roy Keane.

UNITED-KAPTEIN: Roy Keane skremmer fremdeles livet av Pique.
UNITED-KAPTEIN: Roy Keane skremmer fremdeles livet av Pique.

Roy Keane ledet Manchester United som kaptein i en årrekke.

Han forlot «Red Devils» etter over 300 kamper for klubben i 2005 etter å ha uttalt seg kritisk om flere av sine lagkamerater i et intervju med klubbens offisielle TV-kanal.

Barcelonas 27 år gamle stopperkjempe Pique rakk å spille ett år sammen med Keane for Manchester United før den tidligere kapteinen forlot Old Trafford.

Livredd Keane
I et intervju med anerkjente FourFourTwo forteller Pique at Keane, som nå er assistenttrener i Aston Villa, fremdeles skriver livet av ham.

– Jeg vil ikke si at jeg var redd for manager Sir Alex Ferguson. Men Roy Keane? Vel, det er helt annerledes, innrømmer Pique i intervjuet, før han fortsetter:

– En gang ringte telefonen min i garderoben på Old Trafford. Keane hørte den tinge, og løp rundt som en gal mann for å finne ut hvor ringelyden kom fra. Det var en slik type han var, sier Barcelona-stopperen.

Pique spilte for Manchester United fra 2004 til 2008 før han vendte tilbake til moderklubben Barcelona.

– Holdt på å drite i buksa
Forrige sesong fikk han imidlertid et gjensyn med Keane.

– Før vi (Barcelona) slo Celtic 1-0 forrige sesong, la jeg merke til at Keane skrek til Celtic-spillerne under oppvarmingen. Jeg forsøkte å gjemme ansiktet mitt, fordi Keane skremmer fremdeles livet av meg. Jeg var 26 år, og holdt på å drite i buksen av redsel for Keane, røper Pique.

Pique fikk kun med seg 12 førstelagskamper før han vendte tilbake til Barcelona. På Nou Camp har han vunnet fire ligatitler, to Mesterliga-troféer og to klubb-VM.