TYRKISK MOTSTAND IGJEN: Arsenal møtte Besiktas i kvalifiseringen til mesterligaen. (AFP PHOTO / BEN STANSALL)
TYRKISK MOTSTAND IGJEN: Arsenal møtte Besiktas i kvalifiseringen til mesterligaen. (AFP PHOTO / BEN STANSALL)

Rekdal tipper seier til Arsenal og Dortmund

Håndplukket to kamper fra Champions League Gruppe D. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

ARSENAL - GALATASARAY (CHAMPIONS LEAGUE) H: 1,50 U: 3,75 B: 5,65
Arsenal tapte første kamp 0-2 for et formsvakt Borussia Dortmund. I alle konkurranser har The Gunners bare en seier på de siste seks kampene, 3-0 over Aston Villa borte. Sist ble det 1-1 mot Tottenham i derbyet. Arsenal har fortsatt mange skader, og både midtbanen og forsvaret er betraktelig svekket uten navn som Ramsey, Arteta, Debuchy, Monreal og Koscielny. De har bra med valgmuligheter fremover på banen, dog, og møter her et Galatasaray som bare klarte 1-1 mot Anderlecht hjemme i første kamp. De har heller ikke vunnet så mye i det siste, og er svake borte - ute seier på de fem siste bortekampene i europa. Her bør Arsenal vinne.

ANDERLECHT - DORTMUND (CHAMPIONS LEAGUE) H: 5,40 U: 3,85 B: 1,50
Anderlecht klarte 1-1 mot Galatasaray i Istanbul i første kamp, men selv om de spilte en god kamp var nok hjemmelaget godt unna toppform. De har to strake seire i ligaen over Cercle Brugge og Zulte Waregem og står med 21 poeng på de første ni kampene. Anderlecht har ikke tapt en kamp i noen konkurranser siden april. Dortmund har slitt siden de slo Arsenal i første kamp. Tap for Mainz 05, uavgjort mot svake Stuttgart og til slutt derbytap 1-2 for Schalke 04 svir for seiersvante Dortmund. Det skal sies at derbytapet var noe ufortjent. Reus, Blaszczykowski , Sahin, Kirch, Mkhitaryan, Gundogan og Kehl er alle ute for Dortmund. Anderlecht mangler stjernespilleren Anthony Vanden Borre og forsvarskollega N'Sakala. Anderlechts trener påstår det aldri er noe bra tidspunkt å møte en klubb som Dortmund, og han har rett i at Dortmund er favoritter. Rekdal tror Dortmund vinner.

WOLVES - HUDDERSFIELD (CHAMPIONSHIP) H: 1,62 U: 3,40 B: 4,45
Nyopprykkede Wolverhampton har vist storform i Championship, og det er ikke utenkelig at heislaget kan være med helt inn i kampen om et nytt opprykk. De er iallefall favoritter her, da de har gått syv strake kamper uten tap. De har vunnet alle fire hjemmekampene i Championship så langt, og spilte 3-3 mot Reading borte sist. Huddersfield ligger i andre enden av tabellen, og 2-1 seieren over Millwall var den første på seks forsøk i serien. Her kan det bli kamp fra start for to lånespisser. Yannick Sagbo for Wolves og Grant Holt for Huddersfield.