Mourinho vant «hjemme» i Lisboa

Nemanja Matic' scoring var alt som skulle til for å sikre Chelsea seieren mot Sporting.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sporting Lisboa-Chelsea 0-1

Jose Mourinho fikk et perfekt gjensyn med sin gamle arbeidsgiver tirsdag kveld.

For over 20 år siden jobbet Mourinho som assistent for Bobby Robson i Sporting Lisboa, og for å gjøre det hele enda mer spesielt ligger hans fødeby Setúbal bare noen kilometer sør for hvor kveldens kamp ble spilt.

Se høydepunktene fra kampen i videovinduet over. Med tillatelse fra Viasat.

Nemanja Matic' scoring i første omgang sørget for at hjemkomsten ble optimal. Serberens hodestøt etter drøye halvtimen ga Chelsea og Mourinho en solid 1-0-seier - en seier som fort kunne ha blitt større om det ikke var for vertenes målvakt.

Chelsea-dominans
Chelsea har kommet meget godt i gang i den hjemlige serien denne sesongen, men det samme kan ikke sies om Sporting. På de seks første kampene står de med relativt beskjedne ti poeng, og det var ikke vanskelig å skjønne hvorfor i den første omgangen.

Chelsea kom til flere store sjanser på Éstadio José Alvalade mot et Sporting-lag som i beste fall virket uorganisert og uforberedt, og det kunne fort stått 1-0 til gjestene allerede før det var spilt to minutter.

Alene med keeper var dog Diego Costa ukarakteristisk lite presis, og sisteskanse Rui Patrício fikk avverget en marerittaktig start for vertene.

Det tok imidlertid ikke lang tid før de på ny var i trøbbel. En lekker stikker fra Óscar sendte André Schürrle gjennom etter knappe kvarteret, men Patrício var igjen frempå og hindret tyskeren i å runde ham.

Åtte minutter senere var Schürrle igjen skyldig i å brenne en gyllen mulighet da han upresset satt en nesten ferdigscoret pasning fra Eden Hazard utenfor, men London-laget skulle få scoringen deres spill fortjente før pause. 

Nemanja Matic var mannen som fikset det, da han etter 34 minutter fikk gå opp mutters alene på bakerste stolpe og stange Cesc Fàbregas' presise innsvinger i nettet.

Målløs andreomgang
Hjemmelaget hadde målvakt Patrício å takke for at de bare lå under med ett mål ved halvspilt kamp, og like etter pause viste den 26 år gamle landslagskeeperen igjen hva han er god for.

Filipe Luis slo en lang ball opp i det store bakrommet hjemmelaget hadde etterlatt seg. Der fant han Óscar, men alene med keeper brukte brasilianeren for lang tid. Patrício nølte derimot ikke, og kom seg raskt ut og blokkerte.

Det så ut til å skulle straffe seg bare sekunder senere, men fra skrått hold satte Nani ballen til høyre for Thibaut Courtois og i nettveggen.

Utover i de siste 45 var Chelsea nærmere å gå opp til 2-0 enn Sporting å utligne.

Diego Costa, som startet kampen til tross for at Mourinho bedyrer at den naturaliserte spanjolen knapt er i stand til å trene om dagen, fikk flere gode muligheter på slutten, men Patrício sørget for at den storscorende spissen for en gangs skyld måtte gå målløs av banen.

Nani var bare centimetere fra å utligne med en kule av et skudd tre minutter før full tid, men nærmere utligning kom ikke vertene.

Den siste sjansen gikk i stedet til Chelsea og innbytter Mohamed Salah, men nok en gang var Patrício der han skulle være. 

Dermed ble det 1-0 til Chelsea, noe som gjør at de topper gruppe G med fire poeng etter to spilte kamper. I gruppens andre kamp, mellom Schalke og Maribor, ble det 1-1 og poengdeling.