IKKE SÅ BILLIG: Inge Andersen og Petter Stordalen under valgvaken til valget om OL i Oslo i 2022. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
IKKE SÅ BILLIG: Inge Andersen og Petter Stordalen under valgvaken til valget om OL i Oslo i 2022. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Billig-OL dyrere enn antatt

De foreslåtte kuttene i Oslo-OL vil bare redusere behovet for en statsgaranti med 4,8 milliarder kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I starten av september viste Oslo kommunes OL-etat hvordan Oslo-OL kunne gjøres vesentlig billigere.

Innsparingene kunne skje ved å blant annet bruke eksisterende anlegg fra Lillehammer og Hamar, og ville totalt kutte behovet for statsgaranti med 8,8 milliarder kroner ifølge OL-etaten.

– Dette er ikke et forslag fra oss. Men vi viser at det er mulighet til å kutte hvis man ønsker å lage et enklere og billigere arrangement, sa byrådsleder i Oslo Stian Berger Røsland (H) til TV 2.

Nå viser imidlertid en gjennomgang utført av Kulturdepartementet og Finansdepartementet at et såkalt billig-OL kun vil redusere behovet for en statsgaranti med 4,8 milliarder kroner, og ikke med 8,8 milliarder kroner slik Oslo2022 tidligere har anslått.

En kvalitetssikringsgruppe har vurdert gjennomførbarheten og kostnadsbesparelsene i tiltakene Oslo2022 har lagt fram.

– Det er kvalitetssikringsgruppens vurdering at gjennomføring av de tiltak som vurderes som realistiske og gjennomførbare, vil redusere behovet for brutto statsgaranti med cirka 4,8 milliarder kroner og for offentlig tilskudd med cirka 1,8 milliarder kroner, heter det i en pressemelding. (NTB / TV 2)