17 personer pågrepet etter narkoaksjon Oslo

Politiet har tirsdag gått til aksjon mot mellom 20 og 30 adresser i Oslo. Den yngste personen som er pågrepet i saken er 16 år.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Over 100 væpnede personer fra Oslo politidistrikt aksjonerte tirsdag morgen mot personer og grupperinger som de mener har stått for en stor del av gatesalget av narkotika i bydelene Tøyen, Kampen og Ensjø i Oslo.

17 personer er pågrepet etter aksjonen. 

Narkoaksjon

Politiet har gått til aksjon og har ransaket mellom 20 og 30 adresser i Oslo, og aksjonen pågår fortsatt. Politiet har tatt beslag i narkotika, skytevåpen og større pengebeløp.

– Dagens innsats kommer som følge av etterforskningen mot det vi mener er organisert narkotikaomsetning som har skapt utrygghet i boligområder i sentrale deler av Oslo, sier stasjonssjef Kåre Stølen ved Grønland politistasjon.

Dagens aksjon er et ledd i en etterforskning som har pågått over lang tid, og hadde som mål å skaffe ytterligere bevis mot personer politiet mener har vært knyttet til dette narkotikasalget.

– Det er liten tvil om at en av de viktigste oppgavene politiet har et å skape den tryggheten folk ønsker å ha i sine nærmiljø. Det er derfor viktig at vi kan slå til mot grupperinger som kan skape utrygghet, sier visepolitimester i Oslo, Roger Andresen på pressekonferansen.

I tillegg til politiet har Skatt Øst og Tollvesenet vært involvert i etterforskningen av dette nettverket.

16-åring pågrepet

Mellom 50 og 100 bekymringsmeldinger er sendt til barnevernet som følge av politiets omfattende etterforskning i saken.

– I forbindelse med etterforskningen har vi sett det vi mener er kynisk utnyttelse av barn og unge under 18 år. Noen av disse brukes som narkotikaselgere, mens andre er avdekket som kjøpere eller i følge med foreldrene sine, sier stasjonssjef ved Grønland politistasjon, Kåre Stølen.

Ved 14.45-tiden tirsdag ettermiddag var totalt 17 personer pågrepet etter aksjonen.

– Den yngste av de pågrepet er 17 år, mens den eldste er i 50-årene, sier politiadvokat Kai-Gunnar Schwed Nygård på pressekonferansen.

De fleste pågrepne er siktet for forskjellige typer narkotikaovertredelser. Noen er i tillegg siktet for heleri, opplyser Nygård.