Ovnsbakte kyllinglår

Med grønnsaker og urter

Ovnsbakte kyllinglår med grønnsaker og urter Foto: TV 2
Ovnsbakte kyllinglår med grønnsaker og urter Foto: TV 2

Gjestekokk er Bjørn Egil Mogenstad, utstemt farmendeltager.

Besøket ble preget av et lite tilløp til brann i kjøkkenet, men dette er oppskriften Bjørn vil dele med seerne:

Ovnsbakte kyllinglår med grønnsaker og urter:

Varm opp ovnen til 220 grader.
Legg terninger av grønnsaker i en ildfast form.
Du kan bruke gulrot, søtpoteter, paprika, purreøk og sopp, eller andre valgfrie grønnsaker.
Hell over ca 2 ss olivenolje, samt litt salt og pepper.
Bak grønnsakene i ovnen i 20 minutter.

Legg kyllinglår i en ildfast form.
Hell over litt olivenolje, og krydre med salt og pepper.
Strø over litt fersk finhakket timian og oregano, (eller bruk tørkede urter).
Sett formen inn i ovnen sammen med grønnsaksformen.
Kyllinglårene bakes i ca 25 minutter.