Ovnsbakte kyllinglår med grønnsaker og urter Foto: TV 2
Ovnsbakte kyllinglår med grønnsaker og urter Foto: TV 2

Ovnsbakte kyllinglår

Med grønnsaker og urter

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Gjestekokk er Bjørn Egil Mogenstad, utstemt farmendeltager.

Besøket ble preget av et lite tilløp til brann i kjøkkenet, men dette er oppskriften Bjørn vil dele med seerne:

Ovnsbakte kyllinglår med grønnsaker og urter:

Varm opp ovnen til 220 grader.
Legg terninger av grønnsaker i en ildfast form.
Du kan bruke gulrot, søtpoteter, paprika, purreøk og sopp, eller andre valgfrie grønnsaker.
Hell over ca 2 ss olivenolje, samt litt salt og pepper.
Bak grønnsakene i ovnen i 20 minutter.

Legg kyllinglår i en ildfast form.
Hell over litt olivenolje, og krydre med salt og pepper.
Strø over litt fersk finhakket timian og oregano, (eller bruk tørkede urter).
Sett formen inn i ovnen sammen med grønnsaksformen.
Kyllinglårene bakes i ca 25 minutter.