MMA-stjerne provoserer Brækhus: – Jeg møter henne gjerne til kamp

Mener Ronda Rousey kan bli verdensmester i sin første boksekamp.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oslo (TV 2): Ronda Rousey er en stor MMA-stjerne i USA og ubeseiret UFC-mester i sin vektklasse. Nå har hun ertet på seg verdens beste kvinnebokser, Cecilia Brækhus.

- Det finnes ingen tvil om at Ronda hadde vunnet en verdensmestertittel om hun hadde gått en boksekamp. Hun blir bare bedre og bedre på trening, sier Rousey-trener Edmond Tarverdyan i et intervju med mixedmartialarts.com.

- Respektløst

Brækhus lar seg provosere av uttalelsen.

- At treneren hennes sier at hun hadde vunnet en tittel i sin første boksekamp, synes jeg er ganske respektløst, sier Brækhus i en pressemelding sendt ut av Sauerland.

- Jeg er ikke sikker på om dette er noe hun tror på selv, eller om det bare er noe treneren har sagt uten å tenke over det, legger hun til.

Åpen for kamp i Las Vegas

Men om det noen gang skulle bli aktuelt å møtes i bokseringen, er ikke den norske mesteren vond be:

- Hvis dette er noe hun virkelig mener, tar jeg den utfordringen. Jeg forsvarer gjerne titlene mine mot henne. Jeg kan også komme til Las Vegas å møte henne på hennes hjemmebane, avslutter Brækhus.

Den norske boksedronningen nyter for tiden en liten ferie. Hun ble historisk da hun slo Ivana Habazin i København 13.september. Da ble hun første kvinnebokser som nå har beltene fra alle de fire store forbundene: IBF, WBA, WBO og WBC. Det er ventet at hun er er tilbake i ringen før jul, da skal hun forsvare IBF-beltet mot amerikanske Tori Nelson.