Lander på Gardermoen tirsdag kveld: – Blir sengeliggende i ukevis

Sykkelsjef Stig Kristiansen og mekaniker Tommy Josefsen lander på Gardermoen i kveld og blir fraktet direkte til sykehus for videre behandling.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
SKADET: En av passasjerene i bilen blir fraktet til sykehus. AFP PHOTO / JAVIER SORIANO
SKADET: En av passasjerene i bilen blir fraktet til sykehus. AFP PHOTO / JAVIER SORIANO

BAKGRUNN: Brukket hofteskål og tre brukne ribbein: – Det kunne gått mye verre

Den norske sykkelsjefen ble sammen med mekaniker Tommy Josefsen sendt til sykehus etter at servicebilen til Norge krasjet stygt fire kilometer før mål i sykkel-VM i Spania søndag.

Kristiansen har brukket hofteskålen og tre ribbein, mens Josefsen er hardere rammet med brudd i venstrebeinet og et brudd i høyrebeinet. Han har i tillegg brudd i venstre albue, mistet fortennene og brudd i femte ryggvirvel.

Til TV 2 bekrefter sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen at delegasjonen flyr hjem og lander på norsk jord i kveld. Sammen med dem på flyet er generalsekretær Bjørn Sætre, som ble igjen i Spania, mens resten av den norske troppen reiste hjem mandag.

Han ber om fred og ro for de skadde når de ankommer Norge.

– Det er hyggelig med alle støtteerklæringer, men vi håper alle respekterer at pasientene skal gjennom operasjoner når de kommer hjem, og trenger hvile i perioden som kommer, sier Sætre til TV 2.

Ifølge president Tiedemann Hansen er legene i Norge og Spania nå enige om at pasientene er såpass stabile at de er klar for transporten hjem.

– Begge er glade for å komme seg hjem. Det er lettet over det. Men de får ikke reise hjem til familiene ennå. De må rett på sykehus. Vi håper at det ikke blir noen varige men, men det er fare for at det blir det. Vi håper de kan fungere i hverdagen, sier Tiedemann Hansen.

Han bekrefter at de to nordmennene er sengeliggende og vil være det i en god stund fremover.

– Det kan være snakk om både uker og måneder. Tommy har brudd i ryggen, så det er mest alvorlig for ham, sier Tiedemann Hansen.