Nye VW Passat, Ford Monde og ikke minst Volvo XC90 er blant de mest aktuelle bilene som blir vist på bilmessen i Paris denne uken.
Nye VW Passat, Ford Monde og ikke minst Volvo XC90 er blant de mest aktuelle bilene som blir vist på bilmessen i Paris denne uken.

Nå åpner dørene: Her er de viktigste Norges-nyhetene

Disse tre  vil det bli solgt tusenvis av neste år.

annonse

I dag braker det løs - bilutstillingen i Paris åpner dørene. Brooms redaksjonssjef, Vegard Møller Johnsen, er på plass sammen med et enormt pressekorps fra hele verden, for å få med seg begivenheten.

Akkurat nå står han utenfor dørene og tripper. 

- Ja, dette er en stor begivenhet for bilbransjen. Det er en helt spesiell stemning, og i løpet av helga kommer titusenvis bilinteresserte til å avlegge det enorme messeområdet et besøk, forteller en entusiastisk Broom-representant.

Det er nemlig mange spennende nyheter på gang - ikke minst sett med norske øyne.

- Hva er det du gleder deg mest til?

- Tro det eller ei, men jeg er mest spent på de folkelige modellene. De som det forventes at det skal selges mye av i Norge. Denne gangen er de viktigste nyhetene i så henseende, VW Passat, Ford Mondeo og Volvo XC90.

Les også: Her er den beste bruktbilen - med minst feil og problemer

VW Passat GTE - ladbar hybrid, som bør være en spennende modell for det norske markedet.
VW Passat GTE - ladbar hybrid, som bør være en spennende modell for det norske markedet.

Bestselgeren

Alle disse bilene har det allerede blitt vist bilder av - og det er sluppet en del informasjon om dem. Men dette er første gangen publikum får se i alle fall Volvo XC90 og Passat i virkeligheten.

Den som trolig kommer til å selge mest av disse tre er foreløpig siste - og åttende generasjon - av Passat.

- Ja, den ser bra ut på bilder, synes jeg. Kanskje ikke veldig spennende - men litt tøffere og litt mer moderne enn forgjengeren, som jo har vært en kjempesuksess. Og på typisk VW-vis, blir det et utall varianter som skal kunne tilpasses nært sagt et hvert behov - inkludert en ladbar hybrid, sier Vegard.

Målet er at denne bilen igjen skal trone øverst på pallen i familiebilsegmentet. 

- I tillegg til mange motoralternativer og muligheten for 4x4 - blir et av de viktigste punktene med nye Passat graden av utstyr. Her har de virkelig dratt på - og nå er både head up, adaptiv cruise control og et helt nytt infotainmentsystem på plass.

Les også: 124.000 nordmenn har kjøpt denne bilen

Ford Mondeo i den mest velutstyrte utgaven - Vignale.
Ford Mondeo i den mest velutstyrte utgaven - Vignale.

Forsinket 

I samme segmentet kommer en annen spennende nykommer. Nemlig Ford Mondeo.

Nå skal det sies at denne modellen er sterkt forsinket til Europa - og at den i praksis har vært på markedet i USA en god stund allerede.

- Men for vårt marked er det likevel en nyhet. Det blir veldig spennende å se hvordan den blir mottatt. Kanskje er det en ulempe at den kommer samtidig med Passat - men Ford har jo sine egne styrker. Blant annet har de lang erfaring med å lage kjøreglade biler. Dessuten kommer Mondeo nå endelig med firehjulstrekk igien, påpeker Brooms redaksjonssjef.

Volvo XC90 med R-styling.
Volvo XC90 med R-styling.

Les også: Nå blir den enda mer Norges-vennlig

SUV med prisavslag

Volvo sin SUV, XC90, er langt mindre folkelig enn de to andre. Men med en startpris på 725.000 kroner blir den 150.000 kroner billigere enn tidligere startpris.

Volvo håper å få rundt 1.000 nordmenn til å kjøpe den neste år - og 120 nordmenn har allerede kjøpt den usett. Hvis en klarer den ambisiøse målsetningen, blir det helt klart klassens mest solgte.

- XC90 har jo vært en kjempesuksess for Volvo siden den kom på markedet som 2003-modell. Men nå er det på høy tid med en nye generasjon - og så langt tyder alt på at Volvo virkelig har gjort en grundig jobb med sin store SUV. Dette er en drømmebil for mange familier rundt om i Norge, det er helt sikkert, sier Vegard.

Les også: Ikke drømmebil - bare drømmepris

Rart og sært

Men det er altså langt mer å se på bak dørene på en av verdens største og viktigste bilmesser.

- Ja, her er det noe for enhver. Jeg vil forsøke å rapportere hjem om de viktigste nyhetene, men samtidig kikke litt på det sære og uvanlige. Det vil også dukke opp en konseptbil eller to - som kommer til å fortelle litt om hvilke retning ulike produsenter tenker seg videre.

Vegard kommer tilbake med flere saker utover dagen og uken. Så følg med! 

Les også: Nyere bruktbil - dette er den aller beste

 

Laster inn forumet...