Her feirer Sandefjord opprykket til Tippeligaen

– Nå håper jeg også at byen får en skikkelig fest, sa trener Lars Bohinen etter at opprykket var sikret.

Sandefjord er klare for en retur til Tippeligaen etter fire år på nest høyeste nivå.

Det ble klart mandag kveld - uten at laget spilte selv.

Ranheim på tredjeplass i 1. divisjon tapte nemlig borte mot Fredrikstad, noe som gjør at de ikke har mulighet til å ta igjen Sandefjord på toppen av tabellen.

– Det er fortjent, ingen tvil om det. Vi har gjort en fantastisk sesong. Jeg er utrolig stolt av klubben, av guttene og det vi har prestert sammen. Det har egentlig vært over all forventning. Nå håper jeg at byen får seg en skikkelig fest, og så er det jo tross alt fire kamper igjen, sa Sandefjord-trener Lars Bohinen til TV 2 etter kampen.

– Hvordan var det å sitte og bite negler mens du så kampen?

– Man føler at tiden går altfor sakte og at man ikke har lyst til å være der - man har heller lyst til å våkne opp når alt er over. Men vi holdt ut, og Fredrikstad holdt ut... Det var et nervedrama uten like, men vi hadde i alle fall marginene med oss i dag.

Scoring og straffe på tampen
Før kampen i Fredrikstad var utgangspunktet klart: så lenge Ranheim, med sine 45 poeng, ikke vant, ville Sandefjord med 59 være sikret en av de to øverste plassene som sikrer direkte opprykk til Tippeligaen.

I «plankebyen» ble hjemmelagets Håvard Åsheim matchvinner like før slutt, noe som gjør at Lars Bohinens elever altså er klare for direkte opprykk til Tippeligaen 2015.

Se målet i bunnen av saken!

På overtid fikk Ranheim muligheten til å i det minste sikre ett poeng fra 11-meteren da Lars Grorud på uforklarlig vis la en Ranheim-spiller i bakken etter at ballen var klarert. 

Tre minutter på overtid maktet dog ikke Gjermund Åsen å overliste keeper fra straffemerket, og hjemmelaget vant derfor 1-0.

Jevn kamp
Ranheim trengte seier for å holde liv i drømmen om direkte opprykk, og fikk også den klart beste starten på kampen.

Før det hadde gått syv minutter hadde trønderne allerede skapt to brukbare sjanser.

Først var det Bendik Bye som ikke var langt unna med å plassere ballen i nota på hel volley etter bare fire minutter, før Asgeir Snekvik like etter forsøkte seg - også han på hel volley.

Etter ti sterke åpningsminutter tok Fredrikstad imidlertid over, og lagets toppscorer Dag Alexander Olsen og tidligere Ranheim-spiller Robert Stene var begge nære på med sine farlige avslutninger. Det var likevel Ranheim som kanskje burde ha ledet ved halv tid.

Like før pause fikk nemlig Jo Sondre Aas en gyllen mulighet alene med keeper, men til tross for god tid til å sikte seg inn gikk avslutningen til side for mål.

Matchvinner i 89. minutt
Andreomgang bølget på samme måte som den første frem og tilbake, men Ranheim fremsto etterhvert som det sterkeste laget og burde ved flere anledninger ha tatt ledelsen.

Mangelen på effektivitet foran mål straffet seg i kampens siste ordinære spilleminutt da Åsheim ble spilt alene med keeper og enkelt satte ballen i høyrehjørnet bak Even Barli i Ranheim-buret.

Ranheim kunne sikret seg poengdeling fra straffemerket etter at Grorud mistet hodet, men Jon Masalin reddet Åsens svake straffe og sikret dermed hjemmelaget alle poengene - og Sandefjord opprykket.