UFF: Det meste går galt for Zinedine Zidane om dagen - både på og utenfor banen. Foto: AFP PHOTO/ PEDRO ARMESTRE.
UFF: Det meste går galt for Zinedine Zidane om dagen - både på og utenfor banen. Foto: AFP PHOTO/ PEDRO ARMESTRE.

Zidane risikerer seks måneders utestengelse og har tapt fem av seks kamper

Marerittaktig start på franskmannens trenerkarrière.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det sies at gode spillere ikke alltid blir gode trenere. 

Eksemplene er mange på at den påstanden ikke alltid holder vann, men Zinedine Zidane, en bedre spiller enn de aller fleste, er i ferd med å gi skeptikerne vann på mølla.

Starten på managerkarrièren kunne nemlig ikke ha gått stort verre. 

Nummer 77 av 80
I juni ble han ansatt som manager for Castilla, Real Madrids reservelag. Målet var å rykke opp fra Segunda División B - nivå nummer tre i Spania.

Ifølge ham selv takket han nei til å trene det franske storlaget Bordeaux før han tok Castilla-jobben. Det synes nok den franske klubben er like greit nå.

På de seks første kampene har Zidane og co. nemlig bare lykkes med å vinne én. De resterende fem har alle endt med tap. Det gjør at de ligger helt sist i sin avdeling.

I Spania er Segunda División B delt inn i fire grupper à 20 lag. Bare tre av 80 lag på Spanias tredje nivå har startet verre, noe som gjør at Castilla ville ha ligget på en 77. plass av 80 lag om alle hadde vært samlet i samme gruppe. 

Mangler lisens
Som om ikke resultatene var dårlige nok, har Zidane også hatt problemer utenfor banen.

Tidligere denne måneden ble det nemlig klart at Zidane risikerer å bli utestengt fra trenervervet i opptil et halvt år.

Grunnen til det er at den franske legenden ikke skal ha de tatt de nødvendige trenerkursene og derfor ikke innehar lisensen som trengs for å trene et lag på Castillas nivå. 

CENAFE, den spanske sammenslutningen av trenere, har levert inn en klage som fortsatt behandles. I verste fall kan Zidane risikere en utestengelse på mellom fire og 20 kamper, eventuelt én til seks måneder, skriver den spanske sportsavisen Marca.