KAN BLI LAGKAMERAT MED BOASSON HAGEN: Kristoffer Morlandstø Skjerping.  Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
KAN BLI LAGKAMERAT MED BOASSON HAGEN: Kristoffer Morlandstø Skjerping.  Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

Boasson Hagen kan få norsk lagkamerat

Kristoffer Skjerping har fått tilbud fra MTN-Qhubeka.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tidligere har det vært kjent at Lampre og Garmin er interessert i å sikre seg signaturen til fredagens bronsevinner fra U23-VM.

Nå kan TV 2 fortelle at Edvald Boasson Hagens sørafrikanske arbeidsgiver (fra januar) også har kastet seg inn i kampen om det norske stortalentet.

– Gøy med ny nordmann
– Det hadde vært gøy å sykle med en nordmann. Det ville gjort veien ut i proffverden tryggere, innrømmer 21-åringen på vei hjem fra VM.

– Samtidig har MTN-Qhubeka signert mange gode ryttere som kanskje er litt lik meg selv, legger han til.

Hordalendingen har samme trener som Edvald Boasson Hagen, Fredrik Mohn. Da TV 2 konfronterte den nåværende Sky-rytteren med MTN-Qhubekas interesse for Skjerping, var han uvitende om dette, men ga samtidig utrykk for at han synes dette er spennende.

Kapret bronse
Skjerping toppet sin gode sesong i Team Joker da han syklet inn til bronse i Ponferrada da Sven EriK Bystrøm ble verdensmester. Mesterskapet ble imidlertid kontrastfylt. Dagen etter veltet kjæresten Miriam Bjørnsud stygt i damerittet.

– Det har vært mange inntrykk og vanskelig å tenke på fremtiden de siste dagene. Nå skal det bli godt å komme hjem, få ting på avstand og ta en avgjørelse, forteller han.

Trolig kommer Skjerping til å bestemme seg i løpet av uka.

– Dette er en drøm som går i oppfyllelse. Jeg må velge det laget som sikrer at jeg får den beste utviklingen og der jeg får et løpsprogram som passer meg bra.