TILBAKE PÅ TRENINGSFELTET: Ole Gunnar Solskjær var mandag tilbake på treningsfeltet som trener for CKFs småguttelag. Foto: David Rawcliffe/Propaganda / NTB scanpix
TILBAKE PÅ TRENINGSFELTET: Ole Gunnar Solskjær var mandag tilbake på treningsfeltet som trener for CKFs småguttelag. Foto: David Rawcliffe/Propaganda / NTB scanpix

Solskjær fra Cardiff til CKFs småguttelag

Ole Gunnar Solskjær var mandag ettermiddag tilbake på treningsfeltet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Torsdag 18. september ble det kjent at Ole Gunnar Solskjær hadde ledet sin siste kamp som Cardiff-manager.

Solskjær ledet Cardiff til fem seirer, fem uavgjorte og 15 tap i løpet av sine 25 ligakamper som sjef for den engelske klubben.

Tilbake på treningsfeltet
Mandag ettermiddag var Solskjær tilbake på treningsfeltet som trener for Clausenengen Fotballklubbs (CFK) småguttelag, skriver Tidens Krav.

Ifølge avisen forteller Solskjær selv at han hadde en rolle som assistent, til assistenten til assistenten.

Den tidligere Molde –og Cardiff-treneren har nå flyttet tilbake til hjembyen Kristiansund og forsikrer overfor Tidens Krav at både han, kona Silje og barna Noah, Karna og Elijah har det bra.

– Barna har begynt på skolen og alle sammen har det bra, sier Ole Gunnar Solskjær.

Avisen skriver videre at malingsflekker på både hendene og håret avslørte at Solskjær har nok å gjøre på etter hjemkomsten til Kristiansund.

Foreløpig er det usikkert hvor Solskjær fortsetter trenerkarrieren på toppnivå. 41-åringen har blitt koblet til blant annet Rosenborg i Norge, samtidig som flere utenlandske klubber skal ha navnet på blokken.

– Vil bruke tiden godt
TV 2 Sportens ekspert Petter Myhre tror flere faktorer spiller inn før Solskjær velger en ny klubb på toppnivå.

– Jeg tror Solskjær nå bruker tid før han velger det neste steget som trener. Jeg tror hensynet til familien også blir viktig. Nå flyttet jo familien med ham til Cardiff, før de flyttet hjem igjen. Og slike ting er slitsomt i lengden, poengterer Myhre overfor TV 2 Sporten etter å fått med seg at Solskjær nå er tilbake i Kristiansund - som midlertidig assistent for CFKs småguttelag.

– Solskjær har ingen økonomiske hensyn å ta nå, og tar dessuten med seg erfaringene fra jobben i Cardiff i en eventuell ny jobb. Derfor tror jeg Solskjær vil bruke tid på å finne seg en ny klubb. Jeg er ikke i tvil om at kommer tilbake som trener på toppnivå, men spørsmålet er når. I tillegg er det jo også slik at Solskjær ikke styrer alt. En trener kan få sparken og Solskjær må ta stilling til et eventuelt trenertilbud på kort tid, poengterer han. 

Ordknapp om Cardiff-tiden
Solskjær har foreløpig ikke uttalt seg til pressen etter oppholdet i Cardiff. Men til klubbens hjemmeside gjorde Solskjær det klart at det var ulik oppfatning av filosofien videre som gjorde at han ikke fortsatte som manager for Championship-klubben.

– Jeg vil takke Vincent Tan for at jeg fikk muligheten til å lede Cardiff. Jeg respekterer ham, og ønsker han det beste i hans jakt på å skaffe klubben suksess, sa Solskjær i en uttalelse.

– Våre forskjeller i filosofi gjorde at jeg bestemte meg for å tre til side og la klubben bevege seg fremover i den retningen Vincent vil, fortsetter Solskjær.

– Jeg forlater en klubb med talentfulle spillere og jeg vil takke dem for deres innsats. Jeg håper å se dem kjempe om opprykk denne sesongen. Jeg vil også takke Mehmet Dalman for hans lojale støtte. Jeg føler jeg har fått en ny venn, sier Solskjær.