BLIR CARLSEN-SEKUNDANT: Jon-Ludvig Hammer har vært ekspert for TV 2 i forbindelse med Magnus Carlsens siste turneringer. I november blir han sekundant for barndomsvennen i Sotsji. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
BLIR CARLSEN-SEKUNDANT: Jon-Ludvig Hammer har vært ekspert for TV 2 i forbindelse med Magnus Carlsens siste turneringer. I november blir han sekundant for barndomsvennen i Sotsji. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

Hammer blir Carlsen-hjelper i VM

TV 2s ekspert offisielt klar som VM-sekundant.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Jon Ludvig Hammer jobbet døgnet rundt som sekundant for Magnus Carlsen under VM i fjor. Det endte som kjent med verdensmestertittel til den populære nordmannen, og nå har Hammer igjen blitt spurt om å være en del av teamet som skal hjelpe Carlsen til seier over Vishy Anand.

- Det er veldig gøy at jeg får være sekundant igjen. VM er det største du kan være med på som sjakkspiller, og det er utrolig stort å få være en del av det, sier Hammer til TV 2.

Detaljene rundt samarbeidet er ennå ikke spikret, men forberedelsene er allerede godt i gang.

- Det ble jo en sen avklaring, så jeg vet ikke om jeg skal være i Sotsji ennå. Men vi er godt i gang med å legge planer for hvordan vi best mulig skal spille åpningene, forteller Hammer, som er rangert som Norges tredje beste spiller.

 24-åringen vil ikke avsløre detaljer i planene, men sier at de håper å ha like stor suksess mot Anands team, som i fjor.

- Hovedvmålet var at Anand ikke skulle få inn sine fryktede forberedelser, for han er veldig god når han klarer det. Til en viss grad klarte vi å forhindre at han kunne sitte der å huske. Vi vil at Magnus skal spille mot Anand - ikke en computer. 

- Og vi klarte oss jo bra. Magnus tapte ikke et eneste part.

Hammer frykter imidlertid at det blir tøffere i år.

- Jeg syns i utgangspunktet at det er utrolig at det blir en rematch, for jeg trodde ikke at Anand kunne slå tilbake. Men han viste styrke i VM-kvalifiseringen og spilte utrolig bra. Jeg tror han er bedre rustet enn i fjor, og vi så ham jo vinne en turnering i Bilbao foran Levon Aronian så sent som i forrige uke.

Carlsen har ikke spilt opp mot sitt aller beste den siste tiden, men Hammer tror at også den regjerende verdensmesteren har blitt bedre.

- Han har mer erfaring og er tross alt verdens beste sjakkspiller, men det blir nok jevnere enn forrige gang.