ANSTRENGT FORHOLD: Zlatan Ibrahimovic hadde et anstrengt forhold til Josep Guardiola under tiden i Barcelona. (AP Photo/Alberto Pellaschiar)
ANSTRENGT FORHOLD: Zlatan Ibrahimovic hadde et anstrengt forhold til Josep Guardiola under tiden i Barcelona. (AP Photo/Alberto Pellaschiar)

Zlatan: – Vant ikke Mesterligaen på grunn av Guardiola

Zlatan Ibrahimovic gir sin tidligere trener Pep Guardiola skylden for at spissen aldri har vunnet Mesterligaen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Da Zlatan Ibrahimovic gikk til Barcelona sommeren 2009 var planen at supersvensken skulle skyte den spanske storklubben til topps i Mesterligaen.

Men selv om Barcelona var regjerende mester i den prestisjetunge turneringen, røk Zlatan Ibrahimovic og lagkameratene ut mot Inter i semifinalen, og den nåværende PSG-spissen forlot klubben året etter.

Nå hevder Zlatan at det var Pep Guardiolas feil at Barcelona aldri maktet å forsvare tittelen.

– Vi hadde definitivt verdens beste lag. Men vi mislykkes med å vinne Mesterligaen på grunn av dårlige avgjørelser fra én person, fastslår Ibrahiomvic i et intervju med BeIn Sports – og sikter til trener Pep Guardiola.

Har aldri vunnet Mesterligaen
Tirsdag møter Zlatan og PSG gamleklubben Barcelona i Mesterligaens gruppe F i Paris.

På sin egen hjemmeside bekrefter imidlertid PSG at stjernespissen mister oppgjøret mot gamleklubben.

– Dagens tester har ikke gitt de resultatene vi håpet på, skriver PSG.

Forrige sesong røk PSG ut i kvarfinalen, og Ibrahimovic legger ikke skjul på at målet er å vinne turneringen denne sesongen.

32-åringen har vunnet en rekke seriegull i de store ligaene i løpet av sin karriere, men har aldri vunnet Mesterligaen.

– Jeg hadde naturligvis blitt veldig glad dersom jeg hadde vunnet Mesterliga-tittelen. Det hadde vært fantastisk å ha med seg den tittelen når du skal oppsummere din karriere, sier Zlatan.

Det er for øvrig ikke første gang supersvensken retter kritikk mot Pep Guardiola, som nå er trener for den tyske storklubben Bayern München.

Slaktet Guardiola i selvbiografien
I sin selvbiografi «Jeg er Zlatan Ibrahimovic», som han slapp i butikkene i 2011, hevder angriperen at han ble ofret helt av sin manager.

– Jeg skrek: «Du har ingen baller». Du bæsjer på deg foran Mourinho. Du kan dra til helvete! Jeg var helt galen, skal Ibrahimovic ha skreket til Guardiola etter å ha blitt vraket til en kamp mot Villarreal i Mesterligaen.

Zlatan har fremdeles et svært anstrengt forhold til Guardiola.

– Om José Mourinho lyser opp et rom med sitt nærvær så er Pep typen til å dra ned gardinene, avsluttet Zlatan i sitt kapittel om tiden i Barcelona.