Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Antorweep Chakravorty (27) bor i en container ved Universitetet i Stavanger. 

– Jeg bor i en container, men det føles ikke slik.

Doktorgradsstudenten fra India har bodd i en ombygd shippingcontainer i drøyt to år og trives.

– Jeg har det veldig fint og vil gjerne bo her i minst ett år til, sier 27-åringen, som innrømmer at han var skeptisk i begynnelsen. Nå ser han kun fordelene med livet i en container.

MY BOX: Byggingeniørene Kristoffer Sørstrønen og Magnus Øgård Meisal ønsker å bygge bra, men billige studentboliger. Foto: Foto: Kim R. Bjørge/TV 2.
MY BOX: Byggingeniørene Kristoffer Sørstrønen og Magnus Øgård Meisal ønsker å bygge bra, men billige studentboliger. Foto: Foto: Kim R. Bjørge/TV 2.

Unike hybler

De lange, men noe smale boligene utgjør bacheloroppgaven til to innovative kompiser på 26 år. Byggingeniørene Magnus Øgård Meisal og Kristoffer Sørstrønen ville bygge billige studentboliger, og sammen startet de MyBox.

– Shippingcontainer er bra for miljøregnskapet og så er det i tillegg noe det finnes uhorvelig mye av, og så er det billig i utgangspunktet, sier Meisal som er daglig leder i MyBox.

KOSELIG: Antorweep Chakravorty er fornøyd med å bo i en boks
KOSELIG: Antorweep Chakravorty er fornøyd med å bo i en boks

Hvert år bygges det rundt 1200 studentboliger i Norge, men behovet er nesten fire ganger så stort.

Hittil er det kun bygget seks slike hybler i oljebyen, men nå har offentlige og private aktører i både Stavanger, Oslo, Bergen og Trondheim meldt sin interesse. 

Stor interesse

I USA blir containerne presentert som selve løsningen på studentenes boligkrise. Økonomimagasinet Forbes har lesere over hele verden og responsen er enorm.

– Vi har fått henvendelser både fra Afrika, Sør-Amerika og Asia. Og egentlig hele verden som er interessert i dette produktet nå, sier Sørstrønen, som er prosjektleder i MyBox.

Prislappen for en fullt innredet container ligger på en halv million kroner. Studenter kan leie boksen for 4500 kr i måneden inkl. strøm.

Ifølge de unge gründerne har toppledelsen større oljeselskap godkjent MyBox som en aktuell løsning til sine pendlere.

– Hvilke oljeselskap som ser på denne muligheten er foreløpig hemmelig, men vi jobber med å få realisert dette, sammen sammen med HABU Holding, sier Sørstrønen.

Kommer dere til å bli steinrike nå?

– Det er ikke det som er målet. Målet har hele veien å få studentene til å elske oss og å få Norge inn på et spor der en bygger boliger som folk kan trives i, de fem årene de skal studere eller ennå mer, sier Meisal.