NORWICH-JUBEL: Norwich-spillerne feirer scoringen til Lewis Grabban i 3-1-seieren over Blackpool.
NORWICH-JUBEL: Norwich-spillerne feirer scoringen til Lewis Grabban i 3-1-seieren over Blackpool.

Championship-runden:
Tettey med full fart mot Premier League

Mens Jonathan Parr er Ipswich' nye lykketroll.

Siden forrige serierunde har ikke en eneste manager fått sparken i Championship, og med tanke på at man allerede har fått fem endringer på managersiden denne sesongen, har det vært forfriskende med en hel uke uten nye sparkinger. Det spørs dog om det ikke vil være lenge før neste mann må finne seg ny jobb. I helgens serierunde var det store protester fra Bolton-fansen mot deres manager Dougie Freedman. De ønsker ham bort, og for å være helt ærlig må jeg innrømme at jeg har ingen problemer med å forstå Trotters-fansen.

Samtidig bør ikke Blackpool-sjef Jose Riga og Birmingham-sjef Lee Clark føle seg for trygge heller. Blackpools styreformann Karl Oyston har allerede vært på jakt etter ny manager, mens Clark fortsatt sliter stort med å få til gode resultater med sitt Birmingham City.

En som i hvert fall ikke trenger frykte for jobben, er Neil Adams i Norwich City. På lørdag tok de turen til et Blackpool-lag som sliter stort for tiden, men som vanlig havnet The Canaries under. Ikke overraskende klarte de snu kampen rundt slik at Alexander Tettey og hans lagkamerater vant 3-1. Så langt denne sesongen har Norwich tatt ti poeng etter å ha ligget under. Blackpool på sin side venter fortsatt på sesongens første seier, og ligger nå på jumboplass med fem poeng opp til trygg grunn, ettersom Fulham tok sin første seier for sesongen borte mot Birmingham City.

Blackpool har fortsatt ikke vunnet en kamp, men i toppen er det to lag som fortsatt ikke har tapt en kamp. Både Nottingham Forest og Charlton Athletic er fortsatt ubeseiret etter ni serierunder, og på lørdag var de begge involvert i målløse kamper hjemme mot henholdsvis Brighton & Hove Albion og Middlesbrough.

Cardiff City fortsetter fremgangen etter Ole Gunnar Solskjærs avgang, og på lørdag tok de en sterk hjemmeseier mot Sheffield Wednesday. Mats Møller Dæhli spilte hele kampen sentralt på midtbanen, virket alltid farlig, og leverte en nydelig pasning til Anthony Pilkington i andre omgang som sistnevnte burde ha satt i mål. Magnus Wolff Eikrem var ikke med i troppen til The Bluebirds.

Jonathan Parr leverte nok en gang en strålende kamp på høyrebacken for Ipswich Town. De vant 2-0 hjemme mot Rotherham United, og har nå vunnet fire strake ligakamper for første gang siden Mick McCarthy ble Ipswich-manager. På de fem kampene Parr har spilt for Ipswich har de vunnet fire ganger og spilt uavgjort en gang. På disse kampene har de bare sluppet inn to mål. Liten tvil om at Parr kan være godt fornøyd med sine prestasjoner den siste måneden.

Joshua King startet på benken for Blackburn Rovers, men fikk ikke spilletid i deres uavgjortkamp mot Watford. Thomas Rogne var ikke med hos Wigan Athletic som gikk på nok et skuffende tap denne helgen. De tapte 0-2 borte mot AFC Bournemouth, og Uwe Rösler innrømmet at han var flau over lagets start på sesongen under et intervju med BBC etter kampen. De ligger nå på 18.plass med 8 poeng på 9 kamper, og har nå fire kamper på rad uten seier.

Rundens Kåringer:
Rundens spiller: Nakhi Wells (Huddersfield Town)
Huddersfield Town hadde ikke vunnet på hjemmebane i ligaen siden mars, og sto fortsatt uten seier under Chris Powells ledelse da Millwall kom på besøk på lørdag. Det ble det en endring på etter at Wells scoret to mål i Huddersfields 2-1 seier. Det ene målet kom på straffespark, og det andre var rett og slett nydelig.

Rundens nordmann: Jonathan Parr (Ipswich Town)
Jonathan Parr hadde nok en flott kamp da Ipswich tok sin fjerde strake seier i ligaen. Han var god både fremover og bakover på banen, og har fortsatt ikke opplevd å tape en kamp i Ipswich-drakten.

Rundens scoring: David Cotterill (Birmingham City)
Det ble nok et skuffende tap for Birmingham, men de kunne i hvert fall glede seg over Cotterills drømmetreff. Han stilte inn siktet ute på venstrekanten, og curlet ballen i lengste kryss. Rundens flotteste mål.

Rundens Tiki-Taka: Jota (Brentford)
Brentfords ledermål mot Leeds United var ikke godt nok til å bli rundens mål, men var såpass bra at det får en egen pris. Plutselig dro Brentford frem herlig pasningsspill som til slutt endte opp hos deres spanske nysignering Jota. Han avsluttet angrepet med å klinke ballen i krysset. Nydelig mål av The Bees som slo Leeds United 2-0.

Rundens Sel: Anthony Pilkington (Cardiff City)
Seiersmålet til Cardiff City var av det litt komiske slaget. En ball inn i feltet fant Kenwyne Jones som headet den videre til Anthony Pilkington. Sistnevnte hadet ballen i luften to ganger før han satte ballen i mål. Det gir han prisen som rundens sel.

Rundens Cellino: Massimo Cellino (Leeds United)
Leeds eksentriske eier Massimo Cellino fortjener nesten en egen kåring hver eneste runde. Siden han kom til klubben har han gjort store radikale endringer i klubben, han har fjernet to managere/hovedtrenere, og kommet med en rekke oppsiktsvekkende uttalelser. På lørdag ble han fjernet fra hjemmefansen på Griffin Park på grunn av mange stygge ord og stor innlevelse. Han ble da plassert midt blant den tilreisende Leeds-fansen, og man kunne se han hoppe, juble og synge underveis i kampen. Med tanke på hans tendens til å sparke trenere ganske hurtig, ville det ikke overrasket dersom han hadde startet sangen «Sacked in the morning» mot Darko Milanic som ledet Leeds for første gang på lørdag.