TOUCHDOWN: Forsvarsspilleren JJ Watt løp inn til sin andre touchdown for sesongen. Foto: Scott Halleran/Getty Images/AFP
TOUCHDOWN: Forsvarsspilleren JJ Watt løp inn til sin andre touchdown for sesongen. Foto: Scott Halleran/Getty Images/AFP

Den snille kjempen, som er best i NFL

JJ Watt gir NFL litt etterlengtet god pr mellom alle skandalene.

Han har 132 kg fordelt på 196 cm, men beveger seg med en fart som ville gjort ham til en habil sprinter i norsk målestokk.

JJ Watt er inne i sin fjerde sesong i NFL, og er allerede på full fart mot å bli en av tidenes beste forsvarsspillere i ligaen.

Femtebest i NFL
Allerede i sin andre sesong var han i gang med å slå rekorder i NFL. Statistisk sett regnes det som en av tidenes beste sesonger av en forsvarsspiller. Blant annet hadde han 81 taklinger, hvor 69 var på egen hånd, og han taklet motstandernes quarterback 20,5 ganger.

Han ble kåret til NFLs beste forsvarsspiller, og kom helt opp på femteplass på NFLs liste over de 100 beste spillerne. Det er den høyeste debutplasseringen noen gang på listen, og oppsiktsvekkende høyt for en forsvarsspiller.

Forrige sesong var Houston Texans ligaens svakeste lag, og det ble vanskelig for Watt å opprettholde statistikkene, men denne sesongen har Watt startet strålende igjen.

Touchdown nummer to
I nattens kamp mot Buffalo Bills tegnet han seg for sin andre touchdown for sesongen. Han snappet en pasning fra EJ Manuel og løp 80 yards for en touchdown.

For en spiller som er på banen for å takle, så er to touchdowns så tidlig i sesongen oppsiktsvekkende. Til sammenligning så har poengmaskiner som Jamaal Charles og Matt Forte til gode å løpe inn en touchdown denne sesongen.

Etter det lange løpet ville lagledelsen bytte ut Watt for å gi ham litt hvile, men ble bare vinket bort av kjempen.

- Jeg elsker å være der utpå. Jeg liker ikke å gå glipp av noe. Og jeg liker ikke å stå på sidelinjen dersom jeg kan unngå det, sier han til NFL.com. Texans vant kampen 23-17.

Ville spille ishockey
At Watt også bidrar offensivt er kanskje ingen stor overraskelse. Som collegespiller vekslet han mellom sin rolle som forsvarsspiller og som tight end. Og da han scoret sin første touchdown for sesongen mot Oakland Raiders, så var det på en pasning fra Ryan Fitzpatrick.

Han er dermed den andre spilleren i historien som noterer seg for touchdown både ved å motta en pasning og ved å snappe en fra motstandernes quarterback i samme sesong. Den første var hans nåværende trener i Texans Mike Vrabel, som gjorde det for New England Patriots i 2005.

Men historien kunne vært annerledes, for som så mange andre store idrettsutøvere var Watt et multitalent. Han gjorde det godt i både basketball og baseball, men det var ishockeyspiller han ville bli.

Frem til han var 13 år så var det ishockey som var livet hans. Men etter hvert ble det for dyrt med nytt utstyr hele tiden, derfor ble det amerikansk fotball i stedet.

Gir drømmedager til barn
Og i en periode hvor NFL blir hjemsøkt av den ene skandalen etter den andre, så er Watt en solskinnshistorie.

Da kontrakten hans tilsa at han kunne tvinge frem en kontraktsforhandling med Texans i vår, som uten tvil ville gi ham muligheter til å sette andre klubber opp mot klubben sin, så valgte han å bare be agenten sin om å bli enig med Texans. Han ville trene.

- Jeg blir ikke bedre av å sitte på sofaen. Forretningssiden er forretningssiden. Akkurat nå er jeg i fotballmodus, så det er det jeg fokuserer på. Dersom det kommer en tid der jeg må fokusere på forretningssiden, så vil jeg gjøre det, sa han ifølge ESPN.

Likevel ga Texans ham en kontrakt som gjør ham til NFLs best betalte forsvarsspiller.

Noe av det første Watt gjorde da han ble draftet til NFL og pengene begynte å strømme inn, var å opprette et fond. Tanken bak fondet er å gi barn muligheten til å drive med idrett og ha et tilbud etter skoletid for å holde dem unna gaten.

Og Watt har en lang liste over barn han har personlig gitt en drømmedag, som seks år gamle Breanna gråtende kunne fortelle at hun ikke kunne gifte seg med Watt ennå, fordi hun ikke var 25 år gammel enda. Hennes mor la videoen ut på YouTube, uten tanke på at Texans-stjernen skulle komme til å se den selv.

Watt brukte sosiale medier til å få tak i Breanna, og møtte opp og fridde til henne.

- Jeg hater å se tårer hos fansen min, så vi la det ut på Twitter og Facebook for å se om vi kunne finne henne, forteller han.

12 år gamle Billy William ble mobbet på skolen, og fikk aldri være med å spille amerikansk fotball. Da Watt fikk høre om ham, dro han for å møte gutten. Han tok ham med for å spille fotball, og ga ham en drømmedag.

Itzy Cagen ble overkjørt da han bare var to år. Han ble multihandikapet og er avhengig av hjelp døgnet rundt.

Han er den i verden som har levd lengst med sine skader, og er en stor Texans-fan. Selvsagt ble han besøkt av Watt.

Og historiene er mange om den snille kjempen JJ Watt, som trolig er den snilleste i hele NFL.