GULLHØST: Sven Erik Bystrøm (22) (t.v)  og Kristoffer Skjerping fikk noe godt å bite i på U23-fellesstarten. Neste år er Bystrøm proff, og Skjerping blir det til uken. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
GULLHØST: Sven Erik Bystrøm (22) (t.v) og Kristoffer Skjerping fikk noe godt å bite i på U23-fellesstarten. Neste år er Bystrøm proff, og Skjerping blir det til uken. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sjekk hvilke profflag som vil ha Bronse-Skjerping

Sykkeltalentets agent bekrefter at det kommer offisielle tilbud før torsdag.

Ponferrada (TV 2): Fremtiden til Kristoffer Skjerping var uviss før VM i Ponferrada. Etter bronsen i U23-landeveisrittet eksploderte interessen rundt hordalendingen.
Joona Laukka, Skjerpings agent, forteller at to World Tour-lag akkurat nå holder på å utforme kontraktsforslag til nordmannen.

- Vi venter på tilbud fra to World Tour-lag innen onsdag eller torsdag morgen. Det er ikke bare forhandlinger. Vi venter på de offisielle tilbudene, sier Joona Laukka.

Skjerping har hele tiden håpet på at proffdrømmen skulle bli oppfylt. Han lot seg smigre av interessen fra Sky-sjef Dave Brailsford. Nå taler alt for at han trer inn i proffenes rekker.

- Vi har gitt beskjed om hvilke betingelser vi vil ha. Lagene er interesserte, og vi bør ha tilbudene i hende innen onsdag eller torsdag, sier Laukka.

Procycling meldte søndag at Lampre og Garmin-Sharp vil ha Skjerping. Det bekrefter Laukka.

- Ja, Lampre er interesserte, bekrefter Laukka.

Garmin-Sharp er det andre World Tour-laget som vil ha Skjerpings signatur.

- I tillegg er det et Pro Continental-lag, forteller agenten.

Han tror mange lag ville meldt seg på i Skjerping-kampen om VM hadde vært for noen måneder siden.

- I World Tour-lagene er det nesten ikke plasser igjen. Flere lag ville vært interesserte hvis de hadde hatt plass, men nesten alle har fylt opp.

Skjerping kan også vente seg en pen lønn.

- Vi har et lønnskrav som er fair for en ung rytter, eller rettere sagt en meget god ung rytter, sier Laukka.