– Med dette forsvarsspillet rykker Brann ned

Freddy Dos Santos sjokkert over hvordan Brann opptrer defensivt.

Odd-Brann 4-0

Brann fikk en fotballeksjon da de gjestet Odd i Skien søndag.

Vertene ga seg ikke før det stod 4-0 på resultattavlen, noe som skjøt dem stadig nærmere en sølvmedalje i Tippeligaen. For Brann sementerte det en allerede dårlig posisjon på tabellen.

Med fem kamper igjen ligger Bergens stolthet på direkte nedrykk.

Slakter Brann - roser Odd

Og der kommer det til å forbli om ikke noe radikalt skjer med lagets forsvarsspill.

– Hvis Brann skal fortsette å spille forsvar som i denne kampen kommer det til å gå skikkelig dårlig. Med slikt forsvarsspill kommer de til å rykke ned, sa tidligere Vålerenga-spiller Freddy dos Santos i TV 2s Fotballkveld søndag.

Det var konklusjonen på analysen der han så nærmere på Brann-forsvaret i kampen mot Odd.

– Det er Odds fortjeneste at resultatet blir som det blir, de spiller utrolig god angrepsfotball og utnytter svakhetene til Brann, sier dos Santos.

Og svakhetene de er mange.

– Det er ikke enkelttilfeller som gjør at Brann ligger der de gjør. Dette er katastrofeforsvarsspill.

Analyserte enkeltepisoder

I analysen, som du kan se i videovinduet øverst, så han nærmere på flere av baklengsmålet, blant annet selvmålet til Azar Karadas som førte til Odd-ledelse.

– Karadas jogger og sluntrer hjem igjen. Der må han ha kontroll på rommet foran seg. Bentley er den eneste som har momentum fremover. Når innlegget kommer er han først, og Karadas, desperat etter å komme først, setter ballen i eget mål. Det går ikke å spille slikt forsvarsspill, sier dos Santos.

I videoen kan du se flere eksempler på Branns katastrofale forsvarsspill!

Nå venter to særdeles viktige hjemmekamper for Brann. Først mot Start, deretter Sarpsborg 08. To lag som er på relativt trygg grunn, men kanskje ikke helt.

Start slo Sarpsborg 3-1 søndag, og blir ingen walkover.

– Det blir alt annet enn lett å spille mot Start med fornyet selvtillit og med raske vinger i 4-5-1, tror Freddy dos Santos. 

– De fortjener respekt

Med fem kamper igjen har Brann 23 poeng. Det er fem poeng foran Sandnes Ulf som ligger sist i Tippeligaen, mens det er ett poeng opp til Sogndal og Haugesund på plassene foran.

De lagene møter Brann i de to siste serierundene.

Etter 0-4-tapet for Odd gikk Brann-trener Rikard Norling bort til de fortvilte Brann-supporterne på Skagerak Arena.

– De fortjener en enorm respekt for lidenskapen til klubben, sa Norling til TV 2 etter kampen.

– Samtidig er det viktig for meg at jeg på en måte er litt kynisk. Jobben min er å analysere dette og går videre. Vi har brystkassen ut og er klar for Start når det er tid for det.