Malec: – En ubetalelig følelse å se pappa juble

RBK-giganten scoret med skulderen (!) da faren besøkte Lerkendal.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lerkendal (TV 2): Snakk om drømmekveld for Tomas Malec! Da pappa endelig tok turen til Lerkendal, fikk 21-åringen endelig sjansen fra start. Han takket for tilliten, scoret ett mål og var sterkt delaktig i RBKs 3-0-seier over AaFK.

– Det var bare helt tilfeldig at han hadde flybillett til denne kampen der jeg skulle starte. Men klart; når jeg snudde meg mot han etter å ha scoret, og jeg så han hoppe på tribunen, så var det en ubetalelig følelse, sier Tomas Malec til TV 2 Sporten.

På tribunen satt en svært stolt pappa.

– Jeg er vant til å se han score mål fra før, men det at han scoret her når jeg var til stede, det var selvfølgelig litt ekstra spesielt, forteller faren til TV 2.

Scoret med skuldra

RBKs nye gigantspiss var selvsagt strålende fornøyd etter 3-0-seieren mot Aalesund. Målet hans kom på ytterst spesielt vis etter 49 minutter. De fleste trodde han stanget hjørnesparket fra Mix i mål med hodet, men det gjorde han ikke.

SMILTE MED FAREN: Tomas Malec hadde besøkt av faren da Rosenborg møtte Aalesund. Det ble dermed en drømmekveld for 21-åringen, som scoret i debuten sin fra start på Lerkendal.
SMILTE MED FAREN: Tomas Malec hadde besøkt av faren da Rosenborg møtte Aalesund. Det ble dermed en drømmekveld for 21-åringen, som scoret i debuten sin fra start på Lerkendal.

– Alle tror jeg scoret med hodet, men det var faktisk med skuldra, røper Malec - og ler litt av seg selv.

På grunn av høyden har de fleste selvsagt store forventninger til Malecs hodespill. Ironisk nok mener RBK-assistent Erik Hoftun at det ikke er hans største styrke.

– Han er en sterk spiss når han er så stor, men der han er aller best er faktisk med beina. Så må vi jobbe med hodespillet, så kan det bli voldsomt godt, sier Hoftun.

RBK-terrier Jonas Svensson deler den oppfatninga.

– Jeg tror han har enda mer å gå på i luftspillet, der kan han bli bedre. Jeg tror ikke han er vant til å få så mye innlegg i Slovakia. Men får han orden på det, så blir han ikke enkel å ha med å gjøre. Da blir jo han et dyr der inne i boksen når han i tillegg er så god med beina, sier Svensson.

Han har latt seg imponere over det Malec har prestert hittil. Tre mål hittil i RBK-trøya gir en scoring hvert 47. minutt.

– Det er ikke overraskende. Han har vist på trening at han er en jævel til å avslutte. Det er ikke noe fanzy greier, men han legger den enkelt, sier Svensson.

Selv svarer Malec ydmykt når han blir bedt om å kommentere målsnittet sitt.

– Det er ikke bare min ære, det er hele laget sin ære. Målene har tilfeldigvis bare ramlet inn, sier han.

Stortrives i Trondheim

21 år gamle Malec er i første omgang på lån i Rosenborg fram til neste sommer. Spørsmålet nå er om innsatsen hans totalt sett er god nok til å forlenge den perioden. RBK har sikret seg opsjon på kjøp.

– Han har kommet seg veldig de siste ukene og ser veldig bra ut. Nå har vi god tid på å bestemme oss for hva vi ønsker videre, sier Erik Hoftun.

Selv er Tomas Malec klokkeklar på hva han ønsker.

– Jeg skal gjøre alt det jeg kan for at Rosenborg vil beholde meg. Jeg har trivdes her fra første stund, både på og utenfor banen, fastslår slovaken.