RBK-giganten scorer hvert 47. minutt

Tomas Malec har slitt med å spille seg til en fast plass på RBK. Å finne nettmaskene sliter han derimot ikke med.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rosenborg-Aalesund 3-0

Lerkendal (TV 2): I kveldens 3-0-seier mot Aalesund stanget Tomas Malec inn Rosenborgs tredje mål. Dermed takket 21-åringen for tilliten i sin første kamp fra start for Rosenborg.

For den 1.99 cm. høye RBK-spissen - som er på lån i Rosenborg fram til neste sommer- har slitt med å spille seg til en fast plass i Tippeligaen for trønderne.

Det til tross for at han har et mektig imponerende målsnitt som RBK-spiller. I Tippeligaen har Malec spilt 142 minutter. Hittil står han med tre scoringer. Det betyr at slovaken scorer hvert 47. minutt.

- Det har ikke jeg hatt tid til å regne ut sånn som deg! Men det er ikke bare min ære, det er hele laget sin ære. Målene har tilfeldigvis bare ramlet inn, sier Tomas Malec selv ydmykt til TV 2 Sporten.

Det er heller ikke bare i Tippeligaen Malec har vist at han har et imponerende øye for scoringer som RBK-spiller. På klubbens andrelag har han spilt fire kamper hittil. Totalt har det blitt fem scoringer på Malec.

Som RBK-spiller har han dermed banket inn åtte mål siden han ble hentet i sommer.

Effektivt RBK-lag

I kveld var scoringssnittet til Malec på mange måter beskrivende på forskjellen på Rosenborg og gjestene fra Ålesund.

Bare seks minutter var spilt da et Rosenborg-lag på bronsejakt tok ledelsen. Mike Jensen mottok ballen på 20 meter og sendte den lekkert i mål bak Sten Grytebust i AaFK-målet.

Etter dette var faktisk gjestene fra Ålesund fullt på høyde med Rosenborg i store deler av første omgang. Henrik Bjørdal traff stanga, mens Leke James var svært nære å utligne ved et par ganger.

Men i fotball gjelder det å score mål. Og da RBK - nærmest ut av ingenting - økte til 2-0 like før pause, skjønte de fleste hvor det bar. Tore Reginussen plukket opp en ball ute mot sidelinjen og skar innover. Det så riktig nok ut som et mislykket skudd, men da Hólmar Örn Eyjólfsson var på riktig plass i feltet og styrte ballen videre i mål, sto det 2-0 til pause på Lerkendal.

Drømmestart

Aalesund følte nok at de fortjente minst uavgjort til pause, og hadde nok et lite håp om en imponerende opphenting på Lerkendal.

Det lille håpet ble kjapt knust av den slovakiske giganten Tomas Malec. Bare fire minutter ut i andre omgang steg 21-åringen til vers og headet inn 3-0.

Publikum likte tydeligvis det de så av 21-åringen i kveld, og stemte ham til slutt fram som kveldens beste RBK-spiller.

Resten av oppgjøret ble på mange måter en lang transportetappe for Rosenborg etter 3-0-scoringen. Aalesund maktet ikke å sette inn en sluttspurt, og RBK kontrollerte inn.

Kveldens seier gjør at RBK tok tilbake 3.-plassen på tabellen fra Strømsgodset og har føringen om sølvet. Aalesund må på sin side passe seg de neste kampene for at sesongavslutningen ikke skal bli for nervepirrende. Fem runder før slutt har sunnmøringene fem poeng ned til direkte nedrykk.