SEL(V)SIKKER: Thor Hushovd klappet en sel etter Arctic Race. I samme ritt tok Kristoff to av sesongens 14 seire, og nå vil han bli større enn Hushovd. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
SEL(V)SIKKER: Thor Hushovd klappet en sel etter Arctic Race. I samme ritt tok Kristoff to av sesongens 14 seire, og nå vil han bli større enn Hushovd. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Kristoff vil passere Hushovd som Norges mestvinnende syklist

- Jeg vil bli så stor som mulig, sier Alexander Kristoff etter supersesongen.

Ponferrada (TV 2): Han slo i styret i frustrasjon over at VM-medaljen glapp i den siste stigningen før mål. Alexander Kristoff luktet gull, men til slutt måtte han nøye seg med 8. plass. 

- Jeg trodde at jeg skulle ta dem igjen på slutten. Da følte jeg meg rimelig sikker på at jeg skulle vinne, sa Kristoff til TV 2 etter målgang.

Til tross for at han skuffet rett etter målgang kan han se tilbake på 2014-sesongen med et bredt glis. Seieren i Milano-Sanremo og de to etappeseirene i Tour de France gjør Kristoff til en av de største profilene i sykkelsirkuset. 

Men det stopper ikke med de tre triumfene. Totalt har Kristoff stått øverst på podiet 14 ganger denne sesongen. Det begynte i Tour of Oman i februar. Neste triumf kom i Milano-Sanremo, før Kristoff viste muskler i Frankfurt (Rund um den Finanzplatz Eschborn). Deretter fulgte to etappeseire i Tour of Norway og tre etappeseire i Tour des Fjords. Det rittet vant han også sammenlagt.

Etter Tour de France fortsatte Kristoff dominansen i Arctic Race. Stavanger-karen tok to nye seire før han vant på ny i Vattenfall Cyclassics i Hamburg. Ingen norske syklister kan vise til like mange seire på øverste nivå i løpet av en sesong. 

- Jeg er veldig fornøyd med sesongen min, smiler Kristoff.

Han har en drøm om å oppnå like stor suksess Thor Hushovd. Da mangler Kristoff i hvert fall en VM-tittel og åtte etappeseirer til i Tour de France.

- Jeg ønsker å bli så stor som mulig. Det hadde vært en drøm å bli like stor som Hushovd. Men det er mange resultater som må kjøres før den tid. Det er en stund før jeg klarer det. Er det åtte etappeseirer til i Tour de France, undrer Kristoff.

Lenge før den tid skal han gifte seg med samboeren Maren Kommedal.

- Talen er jeg godt i gang med. Det gjenstår ikke så mye, humrer sykkelproffen.