Slik så Bjørnsruds drakt ut etter skrekkvelten

- Det gjør vondt å puste, sier ulykkesfuglen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ponferrada (TV 2): Miriam Bjørnsrud ble søndag skrevet ut fra sykehuset etter lørdagens skrekkvelt på kvinnenes fellesstart i VM.

Velten skjedde 94 kilometer før mål. Bjørnsrud veltet, og sekunder seinere lå nesten halve feltet på asfalten.

Bjørnsrud er sterkt forslått når hun snakker med TV 2 dagen derpå.

- Jeg har vondt, men jeg er oppe og går, sier Bjørnsrud.

- Jeg har vondt overalt og har sår her og der. Hele kroppen er kjempevond. Det gjør vondt å puste, fortsetter Bjørnsrud.

REVET I FILLER: Drakten til Miriam Bjørnsrud så slik ut etter massevelten.
REVET I FILLER: Drakten til Miriam Bjørnsrud så slik ut etter massevelten.

21-åringen har ingen brudd. 

- Men jeg må ta en sjekk når jeg kommer hjem. Venstrearmen er ikke helt god. Jeg tror ikke det er klare brudd, men det kan være muskler eller sener som er revet av.

- Hvor har du sår?

- Jeg har sår på øverste del av ryggen, sår på skuldrene og sår på begge armer. Den ene rumpeballen er kvestet. I tillegg har jeg sår på siden på magen, hoften og ene leggen. Det er så å si hele kroppen, sier Bjørnsrud.

Bjørnsruds kjæreste, fredagens bronsevinner i U23-klassen, ga sin egen bronsemedalje til Bjørnsrud på sykehuset.

- Han var en god støtte. Han kom med en gang på sykehus og la igjen medaljen. Jeg fikk holde i den da de renset sårene, sier Bjørnsrud.

Hun forteller om hvordan ulykken skjedde.

- Det gikk utrolig fort utfor. Feltet var nervøst, og jeg ville lengre frem. På vei opp var jeg litt for rask. En foran meg bremset og svingte mot høyre. Da kjørte jeg i bakhjulet, sier Bjørnsrud.

- Det føltes som jeg skled i en evighet. Jeg prøvde krabbe ut av veien, men ble syklet over flere ganger. Jeg tenkte ikke så mye, men jeg prøvde å holde for hodet og ansiktet. Jeg ville ikke knekke nakken. Jeg kjente ikke smertene da. Først etterpå kjente hvor vondt det var, sier Bjørnsrud.