Slik kan kjærlighetsbrevet fra 1937 ha havnet i veggen

Den gode tonen til tross, det ble aldri noen romanse mellom Erik og Marie.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norske Marie Lund var bare 14 år da hun fikk kjærlighetsbrev fra danske Erik Reske-Nielsen. Marie lever ikke lenger, men storesøsteren Britt Wolf forteller at det var vanlig for nordmenn å ha brevvenner i Danmark før krigen. De to søstrene satt på hver sitt værelse i Eidsvåg i Bergen og skrev brev.

Britt er fem år eldre enn Marie. Hun lurer på om brevet fra Erik kan ha blitt borte bak veggen da Marie fikk bygget et pikeværelse da hun var konfirmant. Det kan kanskje forklare hvorfor det ikke ble noe mer mellom Marie og Erik.

– Det ble ingen dansk, det ble en norsk, forklarer Britt da Lørdagsmagasinet besøker henne og spør hvem Marie valgte som livsledsager.

Marie og Erik giftet seg og fikk barn på hver sin kant. Brevet fra 1937 kom først for en dag da Siren Henschien rev en vegg for å å sette inn et nytt vindu.

Journalisten søkte på ulike nettsider og studerte ulike slektstre og fant ut at brevskriveren senere ble journalist, og jobbet i illegal avis under andre verdenskrig, før han grunnla Danmarks journalisthøyskole. Marie giftet seg etter krigen og skiftet navn til Aarvik. Hun var husmor og mamma for fem barn.