Blodtrimmet Kristoff for tynn for bryllupsdressen

Har slanket vekk kilo for å hevde seg i den tøffe VM-løypen.

Ponferrada (TV 2): Sykkel-VMs store høydepunkt - fellesstarten i herreklassen - er kanskje den mest åpne øvelsen i mesterskapet. Over 20 ryttere har gode medaljemuligheter, og en av dem er Alexander Kristoff.

Værmeldingen sier at det blir regn, noe som passer 27-åringen utmerket. Det avgjørende punktet i VM-løypen er den siste kneiken fem kilometer før mål. Alexander Kristoff har brukt de siste månedene til å trimme kroppen slik at han lettere skal henge med i oppoverbakkene.

Vanligvis veier Kristoff mellom 78 og 80 kilo. Før VM er all overflødig vekt vekke. Det er ikke bare uproblematisk. Neste helg skal Kristoff gifte seg. Nå er bryllupsdressen blitt for stor for Katjusja-rytteren.

- Jeg er nok to kilo lettere nå enn da jeg kjøpte smokingen. Det var i mai. Jeg trodde ikke jeg skulle bli så mye tynnere. Jeg var ganske tynn etter Tour de France, sier Kristoff.

Da veide Stavanger-karen bare 75,5 kilo. Noe av grunnen til det var at han ble plaget av magetrøbbel underveis. Før VM er matchvekten til Kristoff 77 kilo. 

- Jeg har fokusert på å holde vekten nede de siste ukene på grunn av VM. Etter VM kan jeg godt spise meg litt opp. Det blir mange høydemeter i VM-løypen. Hvis jeg skal ha en sjans må jeg være så lett som mulig, forteller han.

Norge har to andre kort å spille ut om Kristoff skulle ha en dårlig dag. Edvald Boasson Hagen har vist lovende tendenser på trening. Lars Petter Nordhaug er kanskje den norske rytteren som er best i bakker som i VM-løypen.

– Vi har vært gjennom løypen. Den ser grei ut, men det er jo en hard løype. Jeg har tidligere sagt at den kanskje er litt for tøff for min del, men det er bra vi har to andre kort å spille på, sier Kristoff.

– Da jeg kom ned den første bakken virket løypen overraskende lett, men etter en teknisk utforkjøring var det en skikkelig lang og tøff kneik, sier Lars Petter Nordhaug.

Han tror de norske rytterne likevel kan bite godt fra seg.

– Edvald ble nummer to opp Cauberg for to år siden. Alex vant Milano-Sanremo. Vi har flere som kan gjøre det godt i en slik løype, sier han.