Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På kysten av Møre og Romsdal og sørover til Stad blåste det full storm tidlig lørdag. Vinden ser ut til å avta utover lørdagen.

– Den sterkeste vinden har vi nok hatt i morgentimene lørdag. Vinden er fortsatt oppe i kuling flere steder, men stormen har gitt seg, sier metorolog Cecilie Villanger i Storm.

<blockquote class="twitter-tweet" lang="en"><p>Valdresflye: Snøslaps og storm over Flya. Det står et vogntog værfast oppe og politiet vil sjekke opp dette etter omlegging til vinterdekk.</p>&mdash; Politi Vestoppland (@PolitiVestoppla) <a href="https://twitter.com/PolitiVestoppla/status/515785172747558912">September 27, 2014</a></blockquote> <script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Fortsatt sterk kuling

Nordland har den sterkeste vinden. Her blåser det enkelte steder sterk kuling med kraftige vindkast. På Vestlandet er vinden nede i frisk bris de fleste steder. 

Regnværet har imidlertid ennå ikke gitt seg.

– Fra Rogaland til nord i Troms er det kraftige regnbyger. Det er ikke observert noe torden i dag, men jeg kan ikke utelukke at det kommer et skrall, sier hun. 

Snø på fjellene

Flere politidistrikter melder i morgentimene om naturskader etter uværet som har herjet Vestlandet i natt. Veitrafikksentralen i Nord-Norge melder også om flere innstilte ferjesamband - på grunn av sterk vind.

I tillegg er det også meldt om snø og glatte veier på flere fjelloverganger. Politiet råder folk til ikke å krysse fjellene på sommerdekk.

– Politiet har fått melding om at det snødde på Hemsedalsfjellet, og at trafikanter som kjørte på sommerdekk hadde problemer. Det er ikke anbefalt å kjøre over fjellovergangene på sommerdekk, skriver Sogn og Fjordane politidistrikt i sin politilogg. 

Stengte fjelloverganger

Storm-meteorologen sier det er rapportert om vekslende snø i veibanen enkelte steder, og tåke som gir redusert sikt.

– Det er meldt om tåke i området, og dårlige kjøreforhold, sier Cecilie Villanger. 

KRAFTIG VIND: Det har vært storm på Vestlandet. Her fråder sjøen ved Atlanterhavsveien. Foto: TV 2
KRAFTIG VIND: Det har vært storm på Vestlandet. Her fråder sjøen ved Atlanterhavsveien. Foto: TV 2

Sognefjellet er stengt på grunn av uværet, og blir ikke åpnet igjen lørdag. Aurlandsfjellet er stengt inntil videre, opplyser Statens vegvesen.

Prognosene fremover sier dette været vil fortsette. 

– Det vil nok være perioder med sludd, snø og regn. Men været blir lettere lengst øst. Jeg tror nok helst det er føre for vinterdekk, sier Villanger. 

Flomvarsel

Norges Vassdrags- og energidirektorat (NVE) sendte fredag ut flomvarsel for Hordaland, Sogn og Fjordane, Møre og Romsdal, Sør- og Nord-Trøndelag og Nordland.

Det var forventet at mye vann kunne komme raskt, og dermed føre til oversvømmelser av mindre elver og bekker. Særlig tettbygde strøk er utsatt.