SAMME SKJEBNE: Harry Jacobs skrev brev til Jonjo Shelvey og fortalte sin historie. Den historien kjente Swansea-stjernen seg godt igjen i.
SAMME SKJEBNE: Harry Jacobs skrev brev til Jonjo Shelvey og fortalte sin historie. Den historien kjente Swansea-stjernen seg godt igjen i.

Shelvey ga 7-åring drømmedag etter rørende brev

Lille Harry Jacobs rammet av samme sykdom som Swansea-stjernen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Swansea har selv lagt ut video av sju år gamle Harry Jacobs fra London som får en drømmedag av Jonjo Shelvey.

Saken er plukket opp av flere engelske medier, og er også omtalt av Aftonbladet.

Rammet av samme sykdom
Det hele startet med et enkelt brev hvor den lille gutten skrev til Swansea-stjernen og forklarte at han var rammet av Alopecia - samme hårsykdom som Shelvey selv har hatt siden han var barn.

Den lille gutten skrev følgende:

«Du er utrolig og har har scoret i krysset fra 43 meter. Du er så bra. Jeg vet at du spiller for Swansea. Mitt navn er Harry og jeg har Alopecia - akkurat som deg. Hva synes du om det? Jeg synes det er ok siden jeg nå ikke kommer til å lide av hårtap, og jeg trenger heller ikke gå til frisøren - noe jeg synes er bra. Men jeg er likevel ikke helt vant til det ennå. Kan du være så snill å komme til skolen min? Først kan du komme hjem til meg, så kan jeg ta deg med til skolen hvor du kan treffe kompisene mine.»

I tillegg sendte guttens mor et brev til Shelvey hvor hun spurte om han ikke kunne gi sønnen et kort svar.

FIKK MØTE HELTEN: Her møter Harry Jacobs sin store helt for første gang. Foto: Swansea TV.
FIKK MØTE HELTEN: Her møter Harry Jacobs sin store helt for første gang. Foto: Swansea TV.

«Harry har utviklet Alopecia på veldig kort tid. Han er en stor fotballelsker og har funnet en viss trøst i at du er en Premier League-spiller som han kan se opp til som et bevis på at han selv han kan oppnå utrolige ting. Jeg hadde blitt utrolig glad om du kunne svare ham. Han har det veldig tøft nå og han ville blitt veldig glad om du svarte».

HÅND I HÅND: Jacobs fikk blant annet gå hånd i hånd med Shelvey ut på banen.
HÅND I HÅND: Jacobs fikk blant annet gå hånd i hånd med Shelvey ut på banen.

Inviterte hele familien på kamp
Og historien til den lille gutten rørte helt tydelig noe med Swanseas midtbanespiller. 22-åringen nøyde seg nemlig ikke bare med å svare gutten.

Han inviterte like greit hele familien til Wales hvor han spanderte hotellovernatting og sørget for at de fikk se kampen mot Southampton fra en VIP-lounge på Lberty Stadium.

– Jeg vet hvordan det er å vokse opp med Alopecia. Det var tøft for meg med folk som ga meg kallenavn. Jeg følte med Harry da jeg fikk brevet. Jeg synes det var fint å kunne dele av de erfaringene jeg hadde og samtidig prøve å guide han fremover, sier han til klubbens hjemmeside.

Og Shelvey sørget nok for en dag Harry aldri kommer til å glemme. Ikke bare fikk han se kampen, han fikk også gå hånd i hånd med midtbanestjernen da lagene gikk ut på banen. I pausen fikk han ta straffespark foran 20 000 tilskuere.

– Det beste av alt var å se ansiktet hans da han fikk gå ut med laget. Han sa at han hadde hatt det fantastisk gøy. Det var veldig spesielt, avslutter Shelvey.