REGNBUEJUBEL: Sven Erik Bystrøm fikk sin velfortjente regnbuetrøye som U23-verdensmester, men unggutten tror ikke han vil bruke trøyen neste sesong.  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
REGNBUEJUBEL: Sven Erik Bystrøm fikk sin velfortjente regnbuetrøye som U23-verdensmester, men unggutten tror ikke han vil bruke trøyen neste sesong.  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Gull-Bystrøm vil ikke kjøre med regnbuetrøyen neste sesong

– Jeg får vente til jeg blir verdensmester blant proffene, sier Sven Erik Bystrøm.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sven Erik Bystrøm skrev seg inn i norsk sykkelhistorie med sitt strålende U23-gull i sykkel-VM fredag.

Etter seieren ble Haugesund-karen følgelig hedret med den regnbuefargete trøyen som alle verdensmestere innen sykkelsporten mottar. 

Men i motsetning til tidligere verdensmester Thor Hushovd - som syklet det neste året med det gjeve tekstilet over skuldrene etter seniortriumfen i 2010 - vil sannsynligvis ikke Bystrøm bli å se i regnbuefarger i 2015.

Unggutten - som blir proff på heltid med Katjusja 1. januar - er heller ikke sikker på om han får lov til å sykle med stripene i proffsirkuset.

– Jeg har fått reglene i en konvolutt. Jeg er fortsatt amatør, men jeg får vente noen år til jeg blir verdensmester blant proffene. Uansett er det en utrolig følelse å bli verdensmester i U23, sier Bystrøm til TV 2.

Det har ikke vært vanlig praksis blant U23-mesterne de siste årene å bruke regnbuetrøyen som proff den påfølgende sesongen. Tidligere U23-mester Kurt Asle Arvesen kjørte imidlertid med regnbuestriper etter sitt gull i 1997.

– Jeg fikk mange reaksjoner de få årene jeg kjørte med stripene. «Hvor har du fått de stripene fra», sa folk. Jeg tror han får lov til å bruke stripene, men han bør egentlig vinne i seniorklassen, sier Arvesen til TV 2.

Den tidligere proffen håper uansett Bystrøm får anledning til å skinne litt i sin første hele proffsesong.

– Det er viktig at han får kjenne på vinnerfølelsen innimellom. Han må ikke bli satt i hjelperytterbåsen fra start av, sier Arvesen.

– Det er et kraftig steg han skal ta neste år. Det blir et løpsopplegg han ikke har vært borti før. Jeg håper han får et strukturert program som er forutsigbart og hvor han kan trene mellom rittene. Han må ikke bli en førsteårs proff som kastes inn der det trengs. VM-tittelen vil gjøre at han får mer respekt fra start av, sier den nåværende Sky-sportsdirektøren.

Bystrøm fikk i hvert fall respekt i Ponferrada natt til lørdag. Den nybakte verdensmesteren dro ut for å feire seieren med skinnjakke og verdensmestertrøyen under.

PS! Thor Hushovd syklet også med regnbuestriper rundt armene et par år etter sitt U23-gull i tempo i 1998.