STØTTER HVERANDRE: Espen og Simen Langseth Folkestad har bestemt seg for å heie på hverandre, selv om de strengt tatt er konkurrenter. Her er de avbildet backstage rett før årets tredje semifinale i «Idol». Foto: Thomas Reisæter/TV 2
STØTTER HVERANDRE: Espen og Simen Langseth Folkestad har bestemt seg for å heie på hverandre, selv om de strengt tatt er konkurrenter. Her er de avbildet backstage rett før årets tredje semifinale i «Idol». Foto: Thomas Reisæter/TV 2

Brødrene Espen (19) og Simen (22) kjemper mot hverandre i «Idol»

Drømte at begge to gikk videre. Da var det bare én ting som skurret.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Oh, shit! Er klokka så mye?

Espen Langseth Folkestad (19) sitter på en sofa backstage på «Idol»-settet på Jar i Bærum og kjenner nervene komme krypende. Om få minutter skal han synge Maroon 5-låta «Sunday Morning» på hele Norges TV-skjermer.

Lykken, eller de fire dommerne, ville ha det til at også storebror Simen (22) er med i samme semifinale. Han står på scenen rett etter lillebror.

– Jeg hadde faktisk en drøm for et par dager siden hvor vi begge gikk videre! Men da var det ei til som også gikk videre, så det går jo egentlig ikke opp sånn sett. Men vi har funnet ut at vi uansett er på hverandres lag. Vi blir glade om den andre går videre uansett. Men det er klart at jeg vil videre, og det vil Espen også, så det er et konkurranseinstinkt der også, sier Simen til TV 2.

– Vi heier på hverandre og oss selv. Det er godt å ha en annen fra familien her. Og som noen sa tidligere her i dag, vi har på en måte to lodd i trekningen, smiler Espen.

Ville ikke vært her i dag hvis det ikke var for lillebror

Familiens eldste «Idol»-semifinalist forteller at han nok ikke hadde stått på scenen i kveld hvis det ikke var for lillebror.

– Det har vært veldig avgjørende å ha støtten fra ham. Jeg tror ikke jeg hadde meldt meg på uten Espen. Og oppi alt dette styret og stresset har det vært veldig greit å ha den ene konstanten som du kan lene deg litt på. Det er en trygghet å ha støtte fra en man kjenner så godt, sier han.

– Det er veldig fint å ha en god venn og bror med på reisen her, føyer Espen til.

Gode venner

Espen og Simen forteller at de har et nært forhold.

– Vi er gode venner. Jeg ser jo på Espen som en av mine beste venner. Vi henger med hverandre og har inntil nylig bodd i samme hus. Vi har alltid spilt fotball eller TV-spill sammen, eller holdt på med musikk. Jeg har på en måte flasket opp Espen, så han er nok litt som meg. Vi er ganske like, har lik humor og har det ganske morsomt sammen, forteller Simen.

Kjenner nervene

På slutten av kveldens semifinale blir det altså klart hvilke to av de åtte semifinalistene som opptrer som går videre i konkurransen. Det kjennes på kroppen, til tross for familiær støtte. 

– Jeg merker at jeg plutselig er ganske nervøs! Jeg er mer nervøs nå enn jeg har vært. Men vi har mye familie her, og jeg er veldig glad for at de er her, det gjør det lettere, sier Espen.

– Det er vanvittig! Det er nesten sånn at det ikke går opp for meg. Men nervemessig er det ikke så ille som det har vært. Vi får prøve å gå ut der og kose oss, og hvis man får til det så tror jeg det går bra, legger Simen til.