JUBELGUTTER: Sven Erik Bystrøm (til venstre) viser frem sitt VM-gull mens lagkompis Kristoffer Skjerping tar et bronseglis. Neste år kan begge to bli å finne i proffsirkuset. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
JUBELGUTTER: Sven Erik Bystrøm (til venstre) viser frem sitt VM-gull mens lagkompis Kristoffer Skjerping tar et bronseglis. Neste år kan begge to bli å finne i proffsirkuset. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sky-sjefen bekrefter Skjerping-interesse

Og bronsevinneren er smigret over interessen.

Ponferrada (TV 2): Det ble en utrolig norsk dag i Ponferrada fredag. Sven Erik Bystrøm gikk «all in» i den siste stigningen før mål. Han skaffet seg en luke bakover, og den ga han aldri fra seg.

Bystrøm krysset mållinjen først, og det var ellevill jubel blant norske tilskuere og støtteapparat. Vel så gledelig var det at Kristoffer Skjerping ble nummer tre.

Bronsemedaljen smakte veldig godt for mannen som nå har én drøm: Å bli proff. 

Han har et profftilbud.

– Det er en neo-pro-kontrakt. Jeg har ikke tatt noen avgjørelse, og jeg har ikke sagt ja til noen ting, sier Skjerping.

– Jeg har hele tiden sagt at jeg skulle vente til etter dette løpet. Jeg bestemte meg for ikke å stresse. En ting er å bli proff. En annen ting er å få et fint program, sier Skjerping.

Sky-sjef Dave Brailsford bekrefter at Skjerpings navn er blitt diskutert.

– Kurt holder et øye med ham. Han snakker med alle de unge, norske talentene. Kristoffer er definitivt et stort talent. Kanskje trenger han et år til. Han er bare 21 år. Det er mange som kommer til å være interesserte i ham, sier Brailsford til TV 2.

Selv vil Skjerping bli proff med en gang.

– Jeg føler meg klar. Jeg var heldig da jeg kom inn på Joker som førsteårs junior. Det er mange som er kritiske til Joker-systemet, men de har støttet meg 100 prosent. Jeg har utviklet meg veldig bra. Jeg har fått ut litt av potensialet mitt, sier Skjerping.

Han er smigret over Sky-interessen.

– Det er stort. Dette er drømmen min. Jeg elsker å sykle og å trene. Å komme på øverste nivå i syklingen er noe jeg har drømt om siden jeg var liten.

Joona Laukka, Skjerpings agent, forteller at interessen rundt unggutten har eksplodert etter VM-bronsen. Laukka avslører at et Pro Continental-lag har gitt Skjerping godt et tilbud han for tiden tygger på.

VM-bronsen åpner adskillig flere dører for hordalendingen.

– Han hadde ikke så mange tilbud i morges, men nå har han flere. Vi vil bruke morgendagen og søndag til å møte lag. Jeg finner lagene, men han tar avgjørelsene. Kristoffer hadde en bra verdi også før bronsen, men dette er en bekreftelse på at han har gjort en god sesong, sier Laukka.

– Det er ikke så mange plasser som er ledige på dette tidspunktet, men det er ledige plasser for gode, unge ryttere. Det er ikke mange som er bedre enn Skjerping, sier Laukka.

Proffdrømmen har tidligere ødelagt for Skjerping. Han var langt nede rundt NM.

– Jeg vet ikke hva som hva som har skjedd i år, men jeg har klart å holde fokus hele veien. Jeg har ikke tenkt så mye på å bli proff. Jeg merker at med en gang jeg tenker på det… før NM var det litt kontakt. Plutselig ble det ikke noe av. Da blir man utrolig skuffet. Man bruker mye energi på det. Den siste tiden har jeg valgt å legge det til side og heller konsentrert meg om å få gode resultater.

– Var det Sky som tok kontakt sist?

– Nei, det var det ikke. Nå får vi la dette synke inn å se hva som dukker opp. Drømmen er å bli proff, sier Skjerping.