Britneys management konfiskerte TV 2-intervju

Managementet syntes intervjuet ble for personlig.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

TV 2 var fredag til stede da superstjernen Britney Spears gjestet Ekeberg for å vise fram sin nye undertøyskolleksjon. Hun gjorde en kort presentasjon, og var kun i Norge i to og en halv time på grunn av sitt meget travle tidsskjema.

Var et hyggelig intervju

TV 2 gjorde et intervju med Britney, men nå er det ikke sikkert om intervjuet får se dagens lys. Tapen med hele intervjuet på, ble nemlig konfiskert av Britneys management.

– Jeg synes det var et hyggelig intervju. Hun var utrolig søt, enkel å snakke med, og hun så forbausende bra ut. Hun hadde visstnok gått ned 20 kilo de siste to månedene på grunn av denne turneen. Men det var vanskelig, for da jeg kom ut igjen, fikk jeg ikke med meg tapen min, forteller TV 2s journalist Maren Wilberg.

Hun forsøkte å protestere og si at dette ikke er slik vi gjør det i Norge, men siden tapen var montert inn i managementets kamerautstyr, slik vilkårene var, nyttet det ikke å gjøre noen motstand.

Ønsker å redigere svarene

– De ønsket å redigere svarene hennes, for de syntes at hun var for privat og at hun snakket for åpent til meg. Etter en god stund har jeg nå fått tilbake tapen, men de har redigert bort mange av svarene hennes, sier Wilberg. 

Nå har hun endelig fått tilbake tapen, men konstanterer at mange svar dessverre er borte.

– De fjernet de svarene der de syntes hun var litt fnisete og åpen. Det er veldig synd, sier Wilberg.

– Uakseptabelt

TV 2s nyhetsredaktør, Jan Ove Årsæther, synes praksisen med at mediene ikke får bruke eget utstyr er kritikkverdig.

– Dette er høyst tvilsomt, og i dag har vi sett konsekvensen av slike vilkår. Grunnen til at de gjør det slik, er for at de skal beholde kontrollen over hva mediene får filme. I dag svarte Britney helt frivillig på spørsmålene, og så velger managementet likevel å gripe inn. Det er ikke akseptabelt, sier Årsæther.

– Spørsmålet er om det var rett av oss å godta slike vilkår i utgangspunktet. Neste gang vil vi vurdere å si nei, sier redaktøren.