Gravide Bloggerne-Marna: – Jeg hater kroppspresset mot gravide

Marna Haugen nyter sydenlivet og nekter å være syltynn under graviditeten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Høygravide Marna fra TV2-serien «Bloggerne» ferierer i 40 varmegrader sammen med mannen og barna i Tyrkia. 

Elsker å være gravid

Å være gravid byr på sine utfordringer, noe Marna kjenner godt på kroppen.

– Jeg er ikke like sprek som jeg pleier å være, sier hun til kamerateamet som følger familien på båttur utenfor Alanya-kysten. Men Marna nyter livet som gravid.

– Jeg elsker å være gravid. Så lenge folk tåler å høre at jeg klager litt så skal jeg ta det på strak arm.

Trodde kreftsvulsten var et barn

Ørjan og Marna setter stor pris på graviditeten. For to år siden trodde de at bloggeren ventet barn, men det hele gikk forferdelig galt. Da paret skulle på sin første ultralyd fant de fort ut at det de trodde var et barn viste seg å være en kreftsvulst. Det har vært en tøff tid for ekteparet, som nå velger å se fremover, og som gleder seg til en nytt tilskudd til familien.

– Vi er selvfølgelig preget av at det gikk galt sist. Så det er veldig sårt, men samtidig godt å være gravid, sier Marna.

– Jeg sa det ikke til noen andre enn de aller nærmeste. Sist gang sa jeg det til alle. Det å komme med en kontrabeskjed er en stor påkjenning, sier ekteparet til God Kveld Norge.

Kroppspress blant gravide

Derfor nyter hun det ekstra mye denne gangen. Hun får mye oppmerksomhet fra menn på stranden, og høster blikk fra fremmede rett som det er. Likevel merker Marna det økte fokuset på at gravide skal være slanke under hele svangerskapet.

– Jeg har kjent veldig på kroppspress ved å være gravid. Jeg vil ikke skylde på noen enkeltindivider, men sosiale medier generelt har mange hashtagger man gjerne skulle vært foruten. #fitmom #yummymummy får meg til å få dårlig samvittighet fordi jeg legger på meg når jeg er gravid, innrømmer bloggeren.