Derfor tok Anne Liv det endelige valget om å trekke seg fra «Jakten»

Slik satte hun Tor Espen på en «test» før hun tok det endelige valget. Se video som ikke er vist på TV!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Denne uken var det duket for valg hjemme hos bonden Tor Espen Helle (34).

Med fire jenter samlet på familiegården i Valle i Setesdal var planen at bonden skulle sende hjem en av fire jenter. Dette slapp han å gjøre da frier Anne Liv (26) kom han i forkjøpet like før valget. 

Satt på en prøve

Anne Liv syntes nemlig ikke at samtalene med Tor Espen fløt så bra som hun hadde ønsket. 

– Jeg er usikker på om praten flyter fordi jeg jobber for det, eller om den flyter ting flyter. Jeg tenker at dersom vi nå lufter bikkjene sammen, klarer jeg kanskje å holde litt igjen, og da finne ut om vi har ting å snakke om likevel, sier hun i forkant av lufteturen. 

Å ha gode samtaler med en fremtidig kjæreste er viktig for Anne Liv. 

– Blir det stille så er det kleine saker, jeg kan ikke ha det slik at samtalen ikke flyter lett og godt med en eventuell kjæreste, det går ikke for min del, tilføyer hun.

For å finne ut om Tor Espen tar mer initiativ under samtalen prøvde hun å ikke styre samtalen, men å la han ta føringen istedet. Dette gikk ikke slik hun hadde håpet, og dermed tar hun den endelige avgjørelsen om å reise hjem, like før valget.

– Da vi var på tur prøvde jeg å la han styre og ikke være så delaktig. Jeg var mer i bakgrunnen, og tok ikke så mye del i samtalen, men det fløt nok ikke så lett som det jeg har håpet. Dessverre, sier hun. 

Ble overrasket

Tor Espen innrømmer at han ble overrasket over at Anne Liv trakk seg, likevel setter han stor pris på at hun sa dette før valget.

– Det var godt hun sa det så tidlig. Hvis ikke jeg var den riktige så var det riktig tidspunkt å si det på, sier Tor Espen.

Likevel blir ikke hjemturen så lang for Anne Liv, som kommer fra samme bygd som Tor Espen. Tidligere avslørte hun også at hun aldri selv skrev frierbrevene som sikret henne en plass i realityserien. 

– Grunnen til at jeg ble meldt på, var at Tor Espen var fra bygda – og da måtte vi jo sørge for at han fikk litt brev. Jeg gikk med på at to venninner skrev brevet, men jeg tenkte aldri at han ville velge meg! sier hun.

Før avskjeden lover de hverandre å holde kontakten.

– Hun sa også at hun gjerne ville bli med i dansegruppa som jeg er i, så kanskje vi sees der, sier Tor Espen etter frieren har forlatt gården. 

Etter denne uka har Tor Espen tre friere igjen på gården, dette er Maja (25), Sissel (26), Silje (20).