NY SJEF: Russell Slade etterfølger Ole Gunnar Solskjær som ny permanent Cardiff-sjef. Foto: Stephen Pond/Scanpix
NY SJEF: Russell Slade etterfølger Ole Gunnar Solskjær som ny permanent Cardiff-sjef. Foto: Stephen Pond/Scanpix

Han er bekreftet som Solskjærs etterfølger

Russell Slade ble mandag bekreftet som Cardiff-manager etter lengre tids spekulasjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Cardiff har endelig funnet ny manager etter at det forrige måned ble avskjed med Ole Gunnar Solskjær.

Leyton Orient suksessmanager Russell Slade blir klubbens nye sjef, til tross for at London-klubben tidligere har nektet waliserne å snakke med ham. Det skriver Cardiff på sine hjemmesider.

For et par uker siden kom nyheten om at Slade hadde trukket seg som Orient-sjef, og på en pressekonferanse i Cardiff forut for helgen bekreftet klubbens midlertidige sjefer Danny Gabbidon og Scott Young at de hadde snakket med mannen som blir deres etterfølger.

– Jeg kjenner ham ikke godt, men la oss håpe at han er riktig mann for jobben. Hvem vet i fotball? La oss håpe at han kan bringe oss den suksessen vi ønsker, sa Gabbidon.

Noen detaljer gjenstod dog altså, men nå er offentliggjøringen et faktum.

Cardiff-eier Vincent Tan klarer ikke å la være å sende noen stikk til tidligere manager Malky Mackay i ansettelsesteksten.

– Han fortjener en sjanse. Cardiff ga en sjanse til en medioker manager fra Watford, og han tok klubben til Premier League. Jeg ga ham imidlertid mye penger å bruke til å gjøre det, faktisk for mye penger, sier Tan.

– Stabiliteten, integriteten og erfaringen som han kommer med er noe jeg føler er essensielt for Cardiff City. Han er kapabel til å snu en gruppe spillere inn som en organisert, tett knyttet lag med strålende lagånd, som vil jobbe hardt for hverandre og å spille en attraktiv type fotball.

Les også: Eikrem og Dæhli vraket da Cardiff tok poeng uten Solskjær

Midstopper Gabbidon, som selv har spilt i Premier League, er ikke bekymret for Slades manglende rutine på dette nivået.

– Det spiller ingen rolle. Man kan komme fra League One eller Mesterligaen. Spillerne vil gjøre opp sin mening når de møter og jobber med den nye manager. Det handler om hvordan han kommer inn og hvordan han jobber, og Scott og jeg vet at spillerne er mottakelige, sa han. 

Les også: Cardiff nektes å snakke med mulig Solskjær-erstatter

Slade var nær ved å ta Leyton Orient til Championship forrige sesong og ble kåret til årets manager i League One.

Tredjeplass i ligaen var over all forventning for Orient, men de tapte playoff-finalen på straffekonkurranse mot Rotherham. Slade har vært på Brisbane Road siden 2010 og har tidligere trent Scarborough, Grimsby, Yeovil og Brighton.

Nå tar han altså over ansvaret for blant andre Mats Møller Dæhli og Magnus Wolff Eikrem og tar fatt på jobben med å lede Cardiff tilbake mot Premier League.