OPPDATERING: Apples uheldige slipp av iOS 8.0.1 gikk slettes ikke stille forbi. Men selskapet retter nå opp feilen. THE CANADIAN PRESS/Hannah Yoon
OPPDATERING: Apples uheldige slipp av iOS 8.0.1 gikk slettes ikke stille forbi. Men selskapet retter nå opp feilen. THE CANADIAN PRESS/Hannah Yoon

Apple rydder opp etter skandale-oppdateringen

Mange tusen fikk store problemer med sine Apple-telefoner etter iOS 8.0.1-oppdateringen av operativsystemet ble gjort tilgjengelig. Nå retter de opp feilen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Apple har jobbet lynraskt for å rette opp skandale-oppdateringen iOS 8.0.1. Dersom du fortsatt har problemer med nøkkelfunksjoner på din bør du følge med her.

Nå finnes nemlig iOS 8.0.2 på din telefon og skal, ifølge selskapet, rette opp i feilene som kom med på kjøpet i den forrige oppdateringen. 

IOS er operativsystemet til Apple på både iphone, ipad og iphone touch. Oppdateringen dukker opp under Instillinger - Generelt - Oppdatering. 

Apple anslår at nærmere 40.000 telefoner nærmest sluttet å fungere på grunn av oppdateringen som kun lå ute i litt over en times tid for den ble trukket tilbake. 

Iphone og Ipad-brukere som har oppdatert til iOS 8.0, altså den første versjonen av den flunkende nye innmaten, merket lite til problemene. 

Men før nyheten rakk å spre seg om feilene ved iOS 8.0.1-versjonen hadde mange allerede kastet seg rundt å håpet på ny og forbedret funksjonalitet. TV 2 fikk mange henvendelser fra folk som hadde problemer med både telefoner og nettbrett.

Den etterlengtede oppdateringen kommer samtidig som Iphone 6 lanseres i Norge. Telefonen har fått mye kritikk for både å være keitete og at den kan bøye seg når man har den i lomma.