Nordmann (45) skadet etter båtkrasj i Strømstad

Med to andre nordmenn og en svenske om bord, krasjet en norsk båtfører inn i en brygge i Strømstad sent torsdag kveld. 

SISTE: Mannen som ble kjørt til sykehus i Fredrikstad, er overført til Oslo universitetssykehus. Han blir behandlet for lettere skader

En mann (45) er fraktet til sykehuset i Fredrikstad etter at han og tre andre passasjerer om bord en fritidsbåt krasjet inn i brygga i Strømstad sentrum torsdag kveld. 

– Vi fikk melding om ulykken klokken 23.01. En annen passasjer er fraktet til sykehus i Näl ved Trollhettan her i Sverige. Føreren av båten ble kjørt i ambulanse til Fredrikstad, opplyser vakthavende befal i Västra Götaland politidistrikt, Ulf Lörstad til TV 2.

Mannen ble oppfattet som alvorlig skadet, og skulle opprinnelig fraktes i luftambulanse, men han var svært utagerende og helikopterbesetningen ville ikke risikere det. 

– Vi mistenker promillekjøring. Mannen var alvorlig skadet, men ved bevissthet og opptrådte svært utagerende på stedet, og derfor ble han fraktet i bil i stedet, forteller Lörstad. 

De to andre passasjerene i båten fikk gå fra stedet etter avhør natt til fredag. Ifølge politiet var ingen andre båter involvert i ulykken som skjedde ved Kebalbukten, sentralt i Strømstad. 

Politiet i Østfold bekrefter at de er informert om båtulykken, men har foreløpig ikke noe informasjon om 45-åringens helsetilstand.