Fagermo: – Det blir utvikling mot kapital. David mot Goliat

Men Odd-trener Dag-Eilev Fagermo tror hans gutter kan slå storfavoritt Molde i cupfinalen.

Odd-Sarpsborg 08 5-2

Odd er klare for cupfinale mot Molde etter å ha slått Sarpsborgs 08 5-2 hjemme på Skagerak Arena torsdag.

– Det er deilig og fantastisk. Som klubb fortjener vi det, sier Odd-trener Dag-Eilev Fagermo til NRK.

Se kampreferat i videovinduet over!

Nå går han for gull, selv om Molde er den store forhåndsfavoritten i cupfinalen som spilles den 23. november.

– Det har vært de to beste lagene i Norge i år. Det blir kapital mot utvikling. David mot Goliat. Men vi kan ta dem i én kamp, sier Odd-treneren.

Molde får flest billetter.

Både på Tippeliga-tabellen, økonomisk og på tribunen vil det være fordel Molde. Billettfordelingen mellom finalistene er klar, og Molde får 8267 billetter mens Odd må nøye seg med 6983.

Fordelingen skjer på grunnlag av klubbenes gjennomsnittlige publikumstall på hjemmekampene i serien. Antall billetter til finalelagene er høyere enn tidligere, etter at utbyttingen av Ullevaal stadion har gitt flere tilskuerplasser.

15.250 supportere får plass på årets finale, en økning på 2250. Først fikk hvert finalelag 3500 billetter, deretter ble de resterende 8250 fordelt forholdsmessig ut fra tilskuertall i serien.

I tillegg til de 15.250 billettene til finalelagene legges 2500 billetter ut for fritt salg over internett fordelt etter loddtrekning.

Zajic ga gjestene ledelsen

Odd var farlig frempå etter ti minutter, da ballen landet på hodet til Vegard Bergan etter en corner fra Thomas Grøgaard. Stussen fra Odd-stopperen sendte imidlertid ballen like utenfor.

Kampens første scoring var det gjestene som skulle stå for. Bojan Zajic kom på løp og ropte på ballen, og Gudmundur Thórarinsson slo den inn i boksen til en Zajic som ikke var offsideplassert.

Det var imidlertid Kristoffer Tokstad, men han trakk seg unna ballen og lot Zajic til å plukke den ned. Serberens avslutning klarte ikke André Hansen å stoppe, og gjestene kunne juble.

Fra himmel til helvete

Starten på den andre omgangen ble langt tyngre for Sarpsborg.

Den var knapt kommet i gang da Joachim Thomassen rev Frode Johnsen overende og Svein Oddvar Moen dømte straffe.

Han ga også Thomassen gult kort, og det var hans andre for dagen.

– Det var to billige gule kort som gjorde at jeg ble utvist tidlig i annen omgang, sier Thomassen til NTB.

– Min feil

– Det aller vanskeligste var å se ansiktene til de andre guttene i garderoben etter kampen, for at vi tapte 2-5 ble jo på en måte min feil. Men slik er det å være forsvarsspiller. Man kommer opp i slike situasjoner en gang iblant, fortsetter Thomassen.

Og når Herolind Shala var sikker fra krittmerket i tillegg, så sørget han for en smertefull dobbeltstraff for Sarpsborg.

Den trøkken klarte de ikke å reise seg etter, og i stedet var det duket hjemmefest på et fullsatt Skagerak Arena.

Johnsen-suser

For ti minutter senere satt den igjen, da en umarket Ole Jørgen Halvorsen enkelt kunne heade inn 2-1 etter et innlegg fra Jone Samuelsen.

Etter 66 minutter satt den igjen, da Frode Johsen fikk ballen ved 16-metersstreken.

Veteranen fyrte løs, og ballen gikk utagbart i mål via tverrliggeren.

Fem minutter senere hadde Herolind Shala en enkel jobb med å sette inn sitt andre mål for kvelden, og selv om Sarpsborg fikk et trøstemål ved Gudmundur Thórarinsson, så var det var hjemmefansen som kunne juble da Odd og Ole Jørgen Halvorsen kontret inn for 5-2-seier på overtid.