Derfor skrev han under VM-kontrakten

– Det var femti-femti sjanse for ja eller nei, sier Magnus Carlsen til TV 2.

EKEBERGSLETTA (TV 2): Magnus Carlsen var lenge usikker på om han ville skrive under VM-kontrakten med Det internasjonale sjakkforbundet (FIDE), blant annet fordi omkampen mot Vishy Anand var lagt til det politisk omstridte Sotsji i Russland.

Teamet rundt nordmannen prøvde både å få flyttet matchen til et annet land, og få utsatt den til 2015, men FIDE lot seg ikke rikke. Carlsen fikk frist på seg til 2. september med å underskrive, ellers ville ha miste sjansen til å forsvare verdensmestertittelen.

I siste liten valgte Carlsen å skrive under, og møter dermed Anand til ny VM-match i november.

- Hvorfor valgte du å skrive under til slutt?

- Fordi det tross alt et gøy med sjakk. Forrige gang jeg spilte en VM-match var det en flott opplevelse, og jeg har lyst til å gjenoppleve det, sier Carlsen til TV 2.

- Hvor nære var du å ikke underskrive?

- Det var femti-femti sjanse for ja eller nei.

Mens det har stormet rundt Carlsen, har man sett lite til Anand, som etter å ha vunnet kandidattureringen i mars, knapt har konkurrert.

Den norske sjakkongen frykter imidlertid ikke at inderen har funnet på noe lurt på bakrommet.

- Jeg tror ikke det er så mye som er annerledes i år. Han har spilt noen få nye ting. Det gikk jo bra forrige gang, så jeg må endre mer på de små enn de store tingene.

VM-matchen startet 7. november i Sotsji. Som i fjor drar Carlsen trolig til utlandet for å forberede seg.

- Nå blir det først litt fri, men jeg er i kontakt med treneren min hver dag og diskuterer forberedelser og konkrete åpningsting.