– Northug likte ikke å bli pisset på

Odd-Bjørn Hjelmeset tror Petter Northugs hevnlyst får ham til å signere representasjonsavtalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

HOLMENKOLLEN (TV 2): TV 2s langrennsekspert har selv trent med Petter Northug jr. i løpet av sommeren, og har aldri sett han mer motivert enn nå. Han er derfor sikker på at Northug kommer til enighet med skiforbundet om en representasjonsavtale, selv om han i praksis ikke får en eneste mulighet til å profilere sin hovedsponsor Coop.

– I fjor så presterte han veldig lite, men likevel får han masse oppmerksomhet. Men han likte ikke å bli pissa på.Derfor har han gått i seg selv, og nå skal han gjøre dette ordentlig, sier Hjelmeset.

Tidenes sesong
Han mener at Northugs hevnlyst, smitter over på konkurrentene, og at vi derfor går mot tidenes sesong i internasjonal herrelangrenn.

– Jeg vet jo at Martin Sundby, Dario Cologna, og Alexander Legkov – hvis det er noen de har lyst til å slå, så er det Petter Northug. Derfor er jeg helt overbevist om at denne sesongen blir et steg opp for absolutt alle. For de har så lyst til å slå Petter, og han har lyst til å slå resten av gjengen

– For det som skjedde i Sotsji da Northug ikke var i form, det gjelder liksom ikke?

– Nei, det tror jeg bare er borte. Sundby vil vinne verdenscupen igjen, Dario Cologna vant to gull, og ønsker å gjøre det igjen. Legkov vant femmila, og syntes det var stort – han vil gjøre det igjen. Så har du svenskene på hjemmebane med Marcus Hellner og Johan Olsson som vil gå fra alle på stafetten. Så jeg er helt sikker på at de er trigget av Petter.

Ryktene går
Han tror konkurrentene følger nøye med på rapportene om at Northug trener bedre enn noen gang.

– Nå hører de rykter om at Petter går styggfort på trening, at han er helt rå og gikk fra Tsjernusov på intervalltrening – noe Petter aldri har gjort før. Disse ryktene har begynt å gå, og da har de lyst til å slå han. Så jeg gleder meg enormt til denne sesongen, sier Hjelmeset.

– Er det derfor du tror han nå vil signere representasjonsavtalen?

– Ja, jeg er ganske sikker på at i løpet av neste uke så er den kontrakten signert.