TAKLER: Cincinatti Bengals Devon Still, nærmest, takler Shonn Greene fra Tennessee Ttans sammen med George Iloka og Domata Peko under en kamp forrige søndag. FOTO: Joe Robbins/Getty Images/AFP
TAKLER: Cincinatti Bengals Devon Still, nærmest, takler Shonn Greene fra Tennessee Ttans sammen med George Iloka og Domata Peko under en kamp forrige søndag. FOTO: Joe Robbins/Getty Images/AFP

Se NFL-spillerens hjertevarmende oppmuntring til sin kreftsyke datter

Devon Still og Leah (4) får bred støtte i kampen for å bli frisk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Cincinatti Bengals-spilleren Devon Still har opplevd noe de fleste frykter: datteren har blitt rammet av kreft.

Leah (4) har barnekreftsykdommen nevroblastom. Det er en svulstsykdom som oppstår hos spedbarn og småbarn i den delen av nervesystemet som heter det sympatiske nervesystem.

Etter flere runder med cellegift skulle Leah under kniven torsdag for å fjerne en svulst i magen, skriver FoxSports.

Før operasjonen postet Still en oppdatering på sin Instagram-profil som har rørt mange.

– Jeg er klar for i dag, er du? Er du klar til å få den kreften ut av deg? La oss gjøre det - fist pump, sier Still til datteren i videoen.

Hun svarer med anerkjennende nikk, et bredt smil og en fist pump tilbake.

– Jeg er muligens nervøs og ubeskrivelig redd, men jeg vil aldri la henne se det. La oss få dette gjort, skriver Still til oppdateringen.

Se videoen her.

Fått inn 2,5 millioner kroner

Devon Still, som spiller defensive tackle for Bengals, har brukt sosiale medier aktivt under datterens sykdom og er blitt en forkjemper mot kreft.

Han har også fått klubben med på laget.

I utgangspunktet var Still frigitt av Bengals, men de resignerte ham til treningsstallen sin, slik at han kunne beholde forsikringen som kunne dekke Leahs medisinske regninger.

Men Bengals gjorde mer. Defensive tackleren er nå tilbake i klubbens aktive spillerstall, og klubben selger også draktene med hans navn og nummer.

100 prosent av inntektene derfra går til forskning på barnekreft. På bare fire dager tjente de inn 400.000 dollar, eller 2,5 millioner kroner. De nærmer seg nå 10.000 drakter solgt.

Vellykket operasjon

Leahs operasjon var for øvrig vellykket.

Still skriver på Instagram at kirurgene lyktes i å fjerne hele kreftsvulsten de var ute etter i operasjonen.

– Det er den beste nyheten jeg har fått på lang tid, skriver Still.

Datteren er imidlertid ikke kreftfri. Operasjonen var et steg i riktig retning, men ifølge Still har kreften spredd seg til beinmargen.

Håpet er at de neste behandlingene skal ta seg av også det.