Ellevill opprykksjubel for Sjakk-Carlsen

Sikret opprykk med kameratene i Fremad Famagusta.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

EKEBERGSLETTA (TV 2): Magnus Carlsen er i ferd med å legge et ellevilt jubelår bak seg.

I november 2013 ble han verdensmester i sjakk, etter å ha utklasset Vishy Anand.
Noen måneder senere vant han den prestisjetunge Zürich Chess Challenge, før det også ble sammenlagtseier i Shamkir Chess i Aserbajdsjan.

I løpet av juni sikret det norske sjakkesset seg verdensmestertitlene i både lynsjakk og hurtigsjakk, og ble med det den første spilleren i historien som har vært mester i samtlige tre disipliner samtidig.

OL på hjemmebane ble riktignok en liten skuffelse, og i tidenes høyest rangerte turnering, Sinquefield Cup i USA for noen uker siden, ble det «bare» andreplass bak en suveren Fabiano Caruana.

Men onsdag kunne Carlsen igjen heve armene over hodet og skåle i champagne. Arenaen var imidlertid en helt annen enn ved sjakkbrettet.

Fotballsuksess

Sammen med lagkameratene i Fremad Famagusta sikret 23-åringen nemlig opprykk fra sjette- til femtedivisjon, etter å ha spilt uavgjort 1-1 mot BI Athletics på Ekeberg. Carlsen spilte i en fremskutt backrolle hele andreomgangen, men vil ikke påta seg mye av æren for opprykket.

– Det er ikke min fortjeneste, der her. Jeg har vært med ganske lite, og det er mange som er bedre enn meg, men det er gøy å få være en del av et så flott fellesskap som Fremad er, sa sjakkverdensmesteren til TV 2 etter at opprykket var sikret.

– Ser frem til matchen

Dagen etter sitt siste parti i Sinquefield Cup, signerte Carlsen den omstridte VM-kontrakten, som sikrer et nytt verdensmesteroppgjør mot Anand i november. Nå håper han det blir mer å juble for før året er omme.

– Det var greit å få den greia overstått. Nå ser jeg frem til matchen, forteller Carlsen.